kowal76 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Mam pytanko do znawców tematu samolotów myśliwskich z okresu II WŚ. Czy na Spicie Mk V na którym latał kanadyjski as George Beurling litery T i L były w kolorze białym, czy może żółtym ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Witaj Powiem ci szczerze ze nie znam tego pilota wiec nie wiem ,ale wpisz sobie w google ten samolot i pilota to ci od razu wyjdą dwa samoloty i tam są dwa z takimi numerami kodowymi jakie podałeś i tam jest jeden szary z białymi literami i drugi w malowaniu pustynnym z żółtymi(oba wersja pustynna- Trop.) albo wejdź na stronę WWW. Wingspallete.ru i wpisz w wyszukiwarkę czego szukasz. Ja tamzawsze wchodzę i w 95%(no może więcej) zawsze znajduje czego tam szukam. Mam nadzieje ze podpowiedziałem i pomogłem . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Czołem. Beurling większość swych zwycięstw odniósł broniąc Malty. Nazywano go "Maltańskim Sokołem". Latał na Spitfire MK.Vb i Vc Troph, czyli z filtrem Vocks. Ten "T L", to Vb i Litery najczęściej są jako białe, ale......... ? Śledź temat na Necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 W google sobie wpisywałem bo chyba to logiczne i właśnie na niektórych planszach są białe, a na innych żółte. Zamawiam kalki u kolegi i chyba postawię na białe. Co do malowania to zrobię tego pustynnego. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Do kowal76 To nie wiedziałem ze już w google szukałeś. Po prostu pomogłem ci jak tylko mogłem (bo nie znam pilota wiec i nie znam malowania oznaczeń i liter kodowych tego akurat samolotu) . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Spoko loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 (y) Ja tez mam Spitfire'a Mk.Vb z Tamiyi w 1/72 oczywiście i mam zamiar go zrobić w Polskim malowaniu według Techmodu nr.48005 Jana Zumbacha ale najpierw muszę dokończyć I-400 z Aoshimy 1/700 to później może nad nim pomyślę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi