SławekK Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 No to dorzucę kolejny swój model, znów ze stajni IBG: Kupiłem ten model zaraz po wypuszczeniu na rynek... a w przypadku IBG lepiej poczekać, bo wkrótce Part wypuszcza blachy... Ale że blach jeszcze nie było, to dorabiałem detale sam: IBG wypuściło model dość oryginalny.. przez co ciężko o materiały archiwalne do niego... zdjęć znalazłem tylko kilka, a w wersji z wywrotką może dwa... Po długich poszukiwaniach udało mi się namierzyć w internecie oryginalną instrukcję, co trochę ułatwiło sprawę . Ciekawy jest sposób podnoszenia przednich szyb . Model złożyłem i malowałem w kawałkach - zazwyczaj tego nie preferuję, ale tu nie za bardzo był inny wybór... No i chyba trzeba go było zostawić bez podstawki.... Figurki z zestawu Ceasar Miniatures - tylko z wymienionymi głowami, a jeden ma w ręku klucz . Próbowałem go ustawić w "naturalnym terenie" czyli w jakimś "uroczysku"... no i nie wyszło... . Ostatni mój pojazd z 2016 roku. Z modelu jestem nawet zadowolony, z podstawki totalnie nie... nauczka na przyszłość . No albo będę go pokazywał w czarno-białych barwach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts