Cesarz Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Cześć, W tym tygodniu zacząłem sobie sklejać Tygrysa od Academy, który leży u mnie od 2013 r. czyli od momentu pojawienia się na rynku. Model wygląda nieźle, ma sporo ładnie odlanych części, ogniwkowe gąsienice transportowe oraz małą blaszkę. Co ciekawe, mimo że od premiery tego modelu minęło sporo czasu to dodatków nie ma zbyt wiele a i na forach rzadko można go zobaczyć. Pracę zacząłem tradycyjnie od wanny, która składa się z kilku elementów: Szpachla jest niezbędna bo Academy umieściło ślady po wypychaczach w widocznych miejscach: Spasowanie całości jednak jest całkiem niezłe: Detal też ładny: Z tego co zauważyłem to brakuje spawów na przedniej i tylnej płycie - trzeba dorobić, pozostałe detale są na blaszce od Eduarda, którą kupiłem do tego modelu ale nie wiem czy będę jej używał bo jej jakość jest słaba delikatnie mówiąc: Idę sklejać dalej. Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Marca 2017 Share Napisano 3 Marca 2017 Co ciekawe, mimo że od premiery tego modelu minęło sporo czasu to dodatków nie ma zbyt wiele a i na forach rzadko można go zobaczyć Być może dlatego ,żę w tej cenie na rynku jest mnóstwo KTków lepszych firm np. Dragon, do teog Academy zbyt dobrą opinią się nie cieszy. A po trzecie za pół ceny można kupić Zvezdę, za pozostałastówkę dołożyć blaszki, lufę liny itp. i za te same albo mniejsze pieniądze mamy model który wyrób Academy bije na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi