Jump to content

King Tiger "Last Production", Academy 1:35

Cesarz
 Share

Recommended Posts

Cześć,

W tym tygodniu zacząłem sobie sklejać Tygrysa od Academy, który leży u mnie od 2013 r. czyli od momentu pojawienia się na rynku. Model wygląda nieźle, ma sporo ładnie odlanych części, ogniwkowe gąsienice transportowe oraz małą blaszkę.

DSC_0017_zpseuj33vrl.jpg

Co ciekawe, mimo że od premiery tego modelu minęło sporo czasu to dodatków nie ma zbyt wiele a i na forach rzadko można go zobaczyć. Pracę zacząłem tradycyjnie od wanny, która składa się z kilku elementów:

DSC_0015_zpsi8bznphk.jpg

Szpachla jest niezbędna bo Academy umieściło ślady po wypychaczach w widocznych miejscach:

DSC_0014_zps3066fwrn.jpg

Spasowanie całości jednak jest całkiem niezłe:

DSC_0018_zpsyuxyyemo.jpg

Detal też ładny:

DSC_0020_zpsik9uewer.jpg

DSC_0021_zpsazw1rzxp.jpg

Z tego co zauważyłem to brakuje spawów na przedniej i tylnej płycie - trzeba dorobić, pozostałe detale są na blaszce od Eduarda, którą kupiłem do tego modelu ale nie wiem czy będę jej używał bo jej jakość jest słaba delikatnie mówiąc:

DSC_0016_zpsn2iylfpt.jpg

Idę sklejać dalej.

Pozdrawiam, Mariusz

Co ciekawe, mimo że od premiery tego modelu minęło sporo czasu to dodatków nie ma zbyt wiele a i na forach rzadko można go zobaczyć

Być może dlatego ,żę w tej cenie na rynku jest mnóstwo KTków lepszych firm np. Dragon, do teog Academy zbyt dobrą opinią się nie cieszy. A po trzecie za pół ceny można kupić Zvezdę, za pozostałastówkę dołożyć blaszki, lufę liny itp. i za te same albo mniejsze pieniądze mamy model który wyrób Academy bije na głowę.