n1gdy Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Witam. Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi przeszukując to forum więc zakładam nowy temat a mianowicie mam pytanie odnośnie budowy modelu firmy trumpeter skala 1:200 Bismarck. Chciałbym go z detalizować w miarę maksymalny zestaw dostępny na rynku. Widziałem i oglądałem następujące zestawy : 1. Design MK1 - DX pack : http://ka-models.co.kr/?product=1200-bismarck-dx-pack 2. Zestaw Big ed : https://www.eduard.com/store/Ships-and-submarines/other/Bismarck-1-200.html?cur=1 Co o nich sądzicie może coś innego polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Jest jescze Pontos. Poczytaj na forum Modelwarships.com lub sprawdź na ich stronce. Coś mi linki nie wchodzą bo z telefonu piszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Czesc, mam doswiadczenie z dwoma Pontosami dla 1/350. Same elementy sa super, poklad, el. zywiczne wszystko ok. Problem z instrukcja. Bardzo chaotycznie rozmieszczone ilustracje dla poszczegolnych czesci. Biorac element plastikowy za kazdym razem wertowalem wszystkie ilustracje czy cos nie powinno byc dodane. Instrukcja zbudowania czegos z np. 15-30 elementow pokazana krok po kroku, ok. Ale montażu pojedynczych elementow do plastiku w duzej czesci przypadkow brak. W przypadku skali 1:200 jest tego od pioruna wiec najpierw radze przejrzec ilustracje w sieci a pozniej zdecydowac. Czy kupilbym drugi raz, tak bo jakosc ekstra ale robota upierdliwa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Sam stałem przed identycznym dylematem, ale tak jak kolega wyżej napisał, research na zagranicznych forach i decyzja była prosta - Pontos. Instrukcja nie jest zła, zresztą do znalezienia w internecie ;) Tak się składa, że swojego sprzedaję, do znalezienia na giełdzie. Pozdrawiam, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n1gdy Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 Kamil przeglądałem te dodatki i jestem zainteresowany ich zakupem wysłałem tobie wiadomość na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi