Gruby Cebulak Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Witam, jaka farba od Vallejo (najlepiej Model Color) waszym zdaniem najlepiej nadaje się do malowania Pzkpfw V bez kamuflażu? Na jakimś angielskojęzycznym forum widziałem, że ludzie spierali się, czy lepiej pasuje middlestone (70882), green ochre (70914) czy dark yellow (70978), ale nie wiem, która farbka będzie najlepiej pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Dark Yellow użyłem na paru swoich pancermodelach, i moim zdaniem jest trochę za ciemny. Jest chyba najbardziej podobnym do farby używanej przez Niemców, ALE biorąc pod uwagę że modele powinny być minimalnie jaśniejsze niż oryginały (przez światło) i to że wszelkie efekty brudzenia najczęściej dodatkowo przyciemniają bazowy kolor, na modelach trzeba użyć czegoś jaśniejszego- czyli najwyraźniej Middle Stone'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi