Jump to content

TBF-1C 1:48

Jerry
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie.

Szanowni koledzy. Przymierzam się do zakupu Avengera i mam problem z wyborem. Wiem ze czołówke stanowi Accurate i Hobby Booss. Z porownania w internecie wyczytalem ze

Accurate ma skopany przód delikatnie ale ma.

W hobby bosie z kolei nie ma okna w komorze bombowej i ponoc ludzie pisza cos o chinskich nitach. Z kolei Hobby booss ma skladane skrzydla i kompletny silnik oraz sciane ogniowa i komplet osprzetu w niej. W Acc tego brak. Hobby Booss ma wysywane klapy itd.

Pomózcie z wyborem czy sa jeszcze jakies inne kwestie?

Wiem ze model juz ma kilka latek. I byc moze temat był wałkowany ale nic nie znalazłem

Pozdrawiam

Jerry

Mam oba modele ale jeszcze nie porównywałem ich dokładnie. Akurat robię tego z Accurate i spasowanie części wnętrza jest idealne.

Co do niby skopanego przodu kadłuba to i tak tylko znawca tematu to zauważy Okienko w komorze bombowej było tylko we wczesnych seriach produkcyjnych więc jeśli chcesz taki zrobić to musisz wybrać Accurate a jak chcesz zrobić ze złożonymi skrzydłami to tylko Hobby Boss Masz jeszcze do wyboru TBM-3 z Academy, to też Accurate ale z inną osłoną silnika i małymi zmianami w kokpicie.

Jak znajdę trochę czasu to postaram się zrobić jakieś porównanie obu modeli ;)

Wybór kalek jest całkiem spory więc można zrobić ciekawego mściciela ;)

Okienko Panie to ja sobie wytnę sam. Przeciez to nie problem. Tbf-1c to chyba wczesna wersja prawda?

Nitami sie nie przejmuje tez. Bardziwj chodzilo mi i bardziej razące błedy

Pozdrawiam