Skocz do zawartości

Porsche 959 Tamiya 1/24 czyli mój pierwszy raz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno, dawno temu... zajmowałem się modelarstwem - myśliwce 1:72 z II wojny światowej, dioramy figurek 1:35 z II wojny światowej i wojny wietnamskiej. A potem... A potem się ożeniłem i urodził mi się syn No i teraz, po 16 latach wracam wraz z młodym do dawno zapomnianego hobby.

Ponieważ syn jest wielbicielem motoryzacji i takie też buduje modele, po dłuższym namyśle postanowiłem zrobić to samo. Niżej zamieszczam fotki owocu kilku dni pracy - Porsche 959 w moim własnym malowaniu.

Wszelkie uwagi - krytyczne również - mile wdziane. Oczywiście wiem że skórka pomarańczowa aż bije po oczach, ale, jak to mówią, pierwsze koty za płoty. Następne będą lepsze (mam nadzieję).

Tyle gadania, teraz fotki:

T06iHVN.jpg

iy3PmPT.jpg

Og7IsCS.jpg

ntPMZzl.jpg

zdAzX6j.jpg

No to krytykujcie, czekam

Napisano

Spojler po wklejeniu do klapy powinien być zaszpachlowany i wygładzony aby połączenia nie było widać . Sklejam go też obecnie, miałes z czymś problemy?

Napisano

Fakt, nie pomyślałem o zaszpachlowaniu spojlera, poprawię się :-)

Model składa się w zasadzie bezproblemowo, jedyny kłopot miałem z założeniem kasty na podwozie - mały tip, jak będziesz to robił to spróbuj lekko rozciągnąć boki kasty (po założeniu tyłu), powinno wtedy zaskoczyć.

Napisano

Fakt, nie pomyślałem o zaszpachlowaniu spojlera, poprawię się

Model składa się w zasadzie bezproblemowo, jedyny kłopot miałem z założeniem kasty na podwozie - mały tip, jak będziesz to robił to spróbuj lekko rozciągnąć boki kasty (po założeniu tyłu), powinno wtedy zaskoczyć.