oltrans Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Witam Ostatnio po długiej przerwie w sklejaniu modeli w 1:24 postanowiłem powrócić do niej.W moje ręce wpadł model scani z revella. Zestaw kupiłem jako złom razem z innym modelem.Model miał sklejoną ramę wraz z silnikiem osiami itp..Jakość pracy poprzedniego modelarza pozostawiała wiele do życzenia,duże plamy kleju krzywo przyklejone części nie mówiąc już o nieusuniętych szwach. Model postanowiłem przerobić na solówkę w tym celu przedłużyłem ramę oraz dodałem zabudowę.W silniku zrobiłem nowe głowice. W kabinie przerobiłem kierownicę na tą od scani r,pod wyżyłem łóżko tak jak jest to w oryginale oraz przerobiłem fotele. Największe problemy miałem z włożeniem środka do kabiny oraz mocowaniem kabiny do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Czemu tak byle jak??? na zdjęciu nr4 od góry -lusterko urwane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Lipca 2017 Model ciekawy,ale galeria psuje całość. Jak już chcesz robić zdjęcia na zewnątrz, to idz na drogę asfaltową a nie żwirową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Aleeee.. Model mi się podoba,mimo kilku małych niedociągnięć to kolorystyka, pomysł... super .Po kilku tygodniach poszukiwania tematu w jakim mógłbym się odnaleźć i zacząć od pierwszego szczebla sklejacza plastyku to właśnie 1:24 i samochody ciężarowe to jest to co mnie gila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 Model ciekawy,ale galeria psuje całość. Jak już chcesz robić zdjęcia na zewnątrz, to idz na drogę asfaltową a nie żwirową. Niestety nie znalazłem w pobliżu domu rzadko uczęszczanej drogi na którą mógłbym udać się pieszo. Elegancka. Ale na pace widziałbym tego Kongskilde Demeter którego niedawno pokazałeś Na początku właśnie myślałem aby dać na pakę jakoś maszynę rolniczą nawet zacząłem prace nad lemkenem karatem ale jakoś mi nie pasował. Czemu tak byle jak??? na zdjęciu nr4 od góry -lusterko urwane... Lusterko było włożone na wcisk bez kleju musiało się gdzieś wypiąć jak niosłem model na drogę aby zrobić zdjęcia. Muszę poprawić jeszcze blendę bo wyszły na niej plamy w miejscu klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi