Mark666 Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Witam w galerii Neoplana. To nie był trudny model. Jedyne problemy miałem z malowaniem oszklenia. Trudno było to zamaskować, kilka razy myte i malowane od nowa a i tak pozostały niedoskonałości. Ostatecznie skończyłem i jest jaki jest. Kilka zdjęć ( komórka) To by było na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Ostatecznie skończyłem i jest jaki jest. Jest świetny trochę te stroboskopy za duże do skali ale tragedii nie ma.Muszę przyznać ,że lakier z tego co można zobaczyć/wywnioskować po tych zdjęciach jest położony gładko bez skórek,gródek itp.Wyszło Ci tak bez polerki ??bo jeśli tak to czapki z głów no i może te klamki na pokrywach bagażników jednak trochę innym kolorkiem powinny być ,,umaziane'' Model mi się bardzo podoba=gratuluję umiejętności i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Dzięki. Karoseria nie jest polerowana . Podkład, 2 warstwy koloru bazowego, 2 warstwy lakier bezbarwny . Wszystko MOTiP spray. Te koguty nie wiem dlaczego tak wyglądają na zdjęciach. W realu w porównaniu z gabarytem całego modelu aż tak duże nie są . Co do klamek-- trudno było je malować alu na gotowych elementach. Przed kompleksowym malowaniem też nijak -- obawa że kolor zejdzie z taśmą . Dałem spokój i wybrałem opcję -- klamki w kolorze karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cobi Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Autobus prezentuje się świetnie, chociaż stroboskopy faktycznie mogłyby być trochę mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Neoplan rzeczywiście wygląda nieźle,lakier wyszedł bardzo ładnie.Szkoda że chyba trochę się pospieszyłeś i nie dopracowałeś klamek,ja ich jeszcze nie widziałem aby były malowane w kolor nadwozia.Poza tym w ,plastiku od klamki znajdują się obrysówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Neoplan rzeczywiście wygląda nieźle,lakier wyszedł bardzo ładnie.Szkoda że chyba trochę się pospieszyłeś i nie dopracowałeś klamek,ja ich jeszcze nie widziałem aby były malowane w kolor nadwozia.Poza tym w ,plastiku od klamki znajdują się obrysówki. No właśnie--- wiedziałem że coś jest nie tak. Wyciągnę go z gabloty , może da się coś zrobić. Dzięki za spostrzegawczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi