Agares Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Witam. Postanowiłem założyć warsztat z budowy Vipera. Jest to mój 3 model. Model przepakowany z mobiusa i jak ktoś w jednym wątku na forum napisał że w stanach nie znają pojęcia "dopasowane części" to ja się z tym zgadzam całkowicie. Więcej szpachli niż w passacie z niemiec. Posklejałem co się dało żeby wygodnie się malowało. Na początek do malowania pójdzie kokpit, pilot i silniki. Części poszły do umycia i suszenia. Następnie podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Też mam rozgrzebany ten model , ale niestety dopadł mnie letni "nygus" ,to z chęcią popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agares Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Cześć. Wrzucam mały update z pilota i silnika. niestety czekam na takie rzeczy jak lakier bezbarwny i inne i nie mogę ruszyć dalej z robotą Na pilota pójdzie bezbarwny lakier błyszczący, płyn pod kalkomanie, kalkomania, płyn na kalkomanie i znowu ze 2 warstwy lakieru błyszczącego i dopiero będę robił washa z farb olejnych. Co do silnika zastanawiam się jak go ubrudzić bo zero doświadczenia w tym mam. Może ktoś coś doradzi ciekawego. Na pewno chcę jakieś rdzawe zacieki na nim zrobić w paru miejscach no i na pewno wash. Rdzawe zacieki mogą być z AK Rust streaks? i wash na elementy jaśniejsze na silniku tamiya x-19 smoke? a na zagłębienia olejny wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiSza Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 "Rdzawe zacieki"? W próżni? Przybrudzenia ,otarcia, zadrapania, wgniecenia owszem, ale rdzewiejący metal przy takiej technologii samego pojazdu? Nie bardzo to widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agares Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Tak później też o tym pomyślałem. Niestety mało czasu mam i model leży ale może niedługo ruszę dalej. Na ostatnią warstwę lepiej dać bezbarwny mat czy silky-mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 W jakiej próżni? Przecież Vipery latały również w atmosferze, a na pokładzie Galactiki było powietrze, wilgoć etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi