Hamman Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. Nie wiem czy w dobry miejscu piszę bo z okrętami mam mało wspólnego Chciałbym zrobić okręt na podstawie serialu z TNT "Ostatni okręt". [ USS Nathan James (DDG-151) ] Z tego co wiem jest to okręt typu Arleigh Burke. I teraz pytanie który z obecnych na rynku modelarskim był by odpowiedni i żeby były do niego jakieś blaszki. Liczę na pomoc kolegów Edytowane 21 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Z tego co szukałem to ten by się chyba nadawał ? Trumpeter 04525 USS Hopper DDG-70 (Arleigh Burke Class) https://www.mojehobby.pl/products/USS-Hopper-DDG-70-Arleigh-Burke-Class.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Z tego co wyczytałem, w serialu w rolę DDG-151 wcielił się USS Halsey (DDG-97), więc pasowałyby modele niszczyciela Flight IIA. W 1/700 takie niszcyciele robi Hobby Boss: wydają je jako USS Momsen i USS Forrest Sherman. W 1/350 są modele Trumpetera i Dragona, podobno Trumpeter lepszy. Trumpeter z Flight IIA także wydał Momsena i Forresta Shermana, niszczyciele Dragona chyba nie są już nawet dostępne. No i po polsku to jest typ Arleigh Burke, muszę się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Dzięki za podpowiedź. I poprawiłem na "typ". Może jeszcze ktoś coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Lepszy jest tu Trumpeter. Dragon (wcześniej Panda) z tego co pamiętam ma problem z proporcjami tyłu kadłuba (i to w obu skalach) właśnie przy tych dłuższych wersjach tych niszczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 20 Września 2017 Autor Share Napisano 20 Września 2017 Ja wybrałem Trumpeter USS Momsen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Jaki kolor farby byście polecili na część podwodną? Dodam że maluje pędzlem a Tamiya Hull Red jakoś nie bardzo mi podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi