Wujmer Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Witajcie, w tym temacie przeprowadzę relację z sklejania kultowego Volvo F16 wersja chłodnia. Kilka informacji. Volvo F16 jest bardzo często bazą dla wielu ciężarówek chłodni. Generalnie te z przyczepą stosowane są do transportu na długich dystansach a bez przyczepy do lokalnej dystrybucji. Jednostka chłodząca znajduje się w przedniej części kontenera. Volvo oferuje ciężarówki F16 z dwoma rodzajami silników, począwszy od 12-16 litrów i od 340-520KM. W większości przypadków kontenery chłodnie budowane są przez wyspecjalizowanych producentów, uwzględniając różne potrzeby klientów, co czyni je różniącymi się od siebie wieloma szczegółami. Wymiary: model: długość 415mm Jak zapewne wiele osób zauważyło w innym temacie prowadzę relację z budowy statku AIDA. Wytłumaczę że głównym projektem zostaje Volvo ze względu na to że ciężarówki kocham sklejać a statek zakupiłem bo trafiła się okazja za połowę ceny rynkowej i nie ciągnie mnie do jego składnia lecz na pewno projektu nie porzucę ale nie wiem czy przed terminem się wyrobię. Jak by ktoś posiadał zdjęcia lub możliwość wykonania takiej ciężarówki to prosiłbym o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujmer Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Powoli zabieram się do pracy. Sklejanie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujmer Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 Kilka drobiazgów dokupione i możemy się brać za pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Działaj,działaj cały czas podglądam twój warsztat i czekam na efekt końcowy.Też chcę zacząć przygodę z samochodami ciężarowymi w tej skali i właśnie biorę pod uwagę to VOLVO lub DAF95,a i jeszcze MAGIRUS-a. Opisuj jakie pułapki/błędy wychwyciłeś w instrukcji ,na pewno początkującym czyli np.Mi to będzie pomocne.Powodzenia i oczywiście kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujmer Napisano 10 Października 2017 Autor Share Napisano 10 Października 2017 Udało się wróciłem z nieplanowanej delegacji plus dotarły podkłady które z pracami mnie wstrzymywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Coś się tutaj wyrabia czy strajk na warsztacie ??? Doczekać się postępów już nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi