Jump to content

Volvo F16 Chłodnia 1:24

Wujmer
 Share

Recommended Posts

Klasa 3 - Pojazdy cywilne

Witajcie,

w tym temacie przeprowadzę relację z sklejania kultowego Volvo F16 wersja chłodnia. Kilka informacji.

Volvo F16 jest bardzo często bazą dla wielu ciężarówek chłodni. Generalnie te z przyczepą stosowane są do transportu na długich dystansach a bez przyczepy do lokalnej dystrybucji. Jednostka chłodząca znajduje się w przedniej części kontenera. Volvo oferuje ciężarówki F16 z dwoma rodzajami silników, począwszy od 12-16 litrów i od 340-520KM. W większości przypadków kontenery chłodnie budowane są przez wyspecjalizowanych producentów, uwzględniając różne potrzeby klientów, co czyni je różniącymi się od siebie wieloma szczegółami.

Wymiary:

model: długość 415mm

Jak zapewne wiele osób zauważyło w innym temacie prowadzę relację z budowy statku AIDA. Wytłumaczę że głównym projektem zostaje Volvo ze względu na to że ciężarówki kocham sklejać a statek zakupiłem bo trafiła się okazja za połowę ceny rynkowej i nie ciągnie mnie do jego składnia lecz na pewno projektu nie porzucę ale nie wiem czy przed terminem się wyrobię. Jak by ktoś posiadał zdjęcia lub możliwość wykonania takiej ciężarówki to prosiłbym o kontakt.

72IpIi5.jpg

tJoFefH.jpg

bPJxGGF.jpg

dqJ9BQZ.jpg

oYJWZBD.jpg

ZDxh5GJ.jpg

dWofqA8.jpg

GWaoLZw.jpg

5AvIrgf.jpg

w8L4R3q.jpg

FF62DXp.jpg

Działaj,działaj cały czas podglądam twój warsztat i czekam na efekt końcowy.Też chcę zacząć przygodę z samochodami ciężarowymi w tej skali i właśnie biorę pod uwagę to VOLVO lub DAF95,a i jeszcze MAGIRUS-a. Opisuj jakie pułapki/błędy wychwyciłeś w instrukcji ,na pewno początkującym czyli np.Mi to będzie pomocne.Powodzenia i oczywiście kibicuję

• 1 month later...
  • 3 weeks later...