morfeusz747 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Witam, Mam na warsztacie model u-boota IX-A HobbyBoss 83506,a z racji że to nie moja tematyka proszę o podpowiedź odnośnie malowania tego egzemplarza. Według instrukcji malowanie ma być takie: Jednak większość malowań patrząc w Internet ma malowanie szaro - ciemno szare, więc jak to ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Taki artykulik znalazłem: http://amp.rokket.biz/docs/u-boat_colours_with_photos_5.pdf Z którego wynika, że U-Booty były ciemnoszare od spodu, a na wodnicy nie było czarnych linii. Jeśli chodzi o malowanie "tego egzemplarza", to trudniejsza kwestia, bo z tego co widzę Hobby Boss nie wskazuje żadnego konkretnego egzemplarza który miałby przedstawiać ten model, więc możesz albo zwyczajnie machnąć go na jasno- i ciemnoszaro jako anonimowego Typa IX, albo znaleźć inne malowanie dla konkretnego okrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Ten egzemplarz to U-38, nie widać akurat tego na zdjęciu. Dziękuję za artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi