Lanczyslaw Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Klasa 2: Pojazdy wojskowe Po dłuższym namyśle postanowiłem przyłączyć się do rywalizacji choć zdjęcia wrzucone z opóźnieniem ale coś tam wydłubałem przez ten tydzień no i czekam na blaszki do wersji C bo na zdjęciu są do D,także foty wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Powoli prace idą na przód ręce się trzęsą i do blaszek się nie rwą, pierwszy raz sklejam model z dawnego Tristara i nie narzekam. Jeśli chodzi o merytorykę tego modelu to jestem lama nie wiem czy i gdzie powinny być spawy chętnie wysłucham kolegów którzy już robili ten model i mogliby podpowiedzieć co i jak można by jeszcze wycisnąć z niego. Jeśli uwinę się szybko z blaszkami to jeszcze chciałbym dodać parę tobołków. Gąsienice kleiłem swoim niezawodnym w mojej opinii klejem Humbrola poly cement długi czas klejenia daje swobodną możliwość formownia gąsek najpierw kleję jeden pasek gąsek potem drugi czekam z z dziesięć minut i zaczynam od pierwszego formuję i nakładam. Potem drugi pasek i po godzinie jeszcze raz patrzę co by tu poprawić ewentualnie i ze swobodą można jeszcze je formować polecam go zwłaszcza młodym adeptom modelarstwa bo ten klej wybacza błędy. Model póki co "brudny" ale debonder jest pod ręką> Co do blaszek to te moim zdaniem lekko przy "twarde". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) Model już prawie na ukończeniu tylko z czasem na zamieszczenie warsztatu ciężko. Edytowane 5 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Model jest już ukończony zostały do zrobienia klamoty i takie tam dodatki m9oże i podstawka będzie to zleży jednak czy na czas wrócę do Polski bo jak to bywa przed świętami najwięcej jest roboty :( . Fotki z ukończonego modelu niestety po powrocie do kraju mam nadzieję że wrócę w terminie co znaczyć będzie że zdążę na czas z konkursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Podoba mi się podkreślenie detali jaśniejszym kolorkiem. Super to wygląda. Czy będziesz malował obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi