Lanczyslaw Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 Klasa 2: Pojazdy wojskowe Po dłuższym namyśle postanowiłem przyłączyć się do rywalizacji choć zdjęcia wrzucone z opóźnieniem ale coś tam wydłubałem przez ten tydzień no i czekam na blaszki do wersji C bo na zdjęciu są do D,także foty wkrótce Cytuj
Lanczyslaw Napisano 25 Września 2017 Autor Napisano 25 Września 2017 Powoli prace idą na przód ręce się trzęsą i do blaszek się nie rwą, pierwszy raz sklejam model z dawnego Tristara i nie narzekam. Jeśli chodzi o merytorykę tego modelu to jestem lama nie wiem czy i gdzie powinny być spawy chętnie wysłucham kolegów którzy już robili ten model i mogliby podpowiedzieć co i jak można by jeszcze wycisnąć z niego. Jeśli uwinę się szybko z blaszkami to jeszcze chciałbym dodać parę tobołków. Gąsienice kleiłem swoim niezawodnym w mojej opinii klejem Humbrola poly cement długi czas klejenia daje swobodną możliwość formownia gąsek najpierw kleję jeden pasek gąsek potem drugi czekam z z dziesięć minut i zaczynam od pierwszego formuję i nakładam. Potem drugi pasek i po godzinie jeszcze raz patrzę co by tu poprawić ewentualnie i ze swobodą można jeszcze je formować polecam go zwłaszcza młodym adeptom modelarstwa bo ten klej wybacza błędy. Model póki co "brudny" ale debonder jest pod ręką> Co do blaszek to te moim zdaniem lekko przy "twarde". Cytuj
Lanczyslaw Napisano 5 Listopada 2017 Autor Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) Model już prawie na ukończeniu tylko z czasem na zamieszczenie warsztatu ciężko. Edytowane 5 Listopada 2017 przez Gość Cytuj
Lanczyslaw Napisano 6 Listopada 2017 Autor Napisano 6 Listopada 2017 Model jest już ukończony zostały do zrobienia klamoty i takie tam dodatki m9oże i podstawka będzie to zleży jednak czy na czas wrócę do Polski bo jak to bywa przed świętami najwięcej jest roboty :( . Fotki z ukończonego modelu niestety po powrocie do kraju mam nadzieję że wrócę w terminie co znaczyć będzie że zdążę na czas z konkursem. Cytuj
Panzer Machine Napisano 9 Listopada 2017 Napisano 9 Listopada 2017 Podoba mi się podkreślenie detali jaśniejszym kolorkiem. Super to wygląda. Czy będziesz malował obicia? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi