bryza Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Witam, Mam pytanie dotyczące kół do P-11c 1/48 Mirage. Kupiłem żywiczne koła "True Details" nr 48074 (te żółte). Szare z pudełka dokładnie pasują do planów jak kadłub i skrzydła. Natomiast te zakupione są trochę mniejsze i mają mniejsze (cieńsze) opony. Prośba do kolegów jest taka: które koła zastosować? czy ktoś miał taki dylemat. Uprzedzając pytania czy znam Google - to szukam powoli od 2 tygodni. Dostałem model z kółkami na początku stycznia (a zamówiony był przed Mikołajem ). Z góry duże dzięki za jakąkolwiek wskazówkę. pozdrawiam http://images33.fotosik.pl/117/c7e3ad8c896ebcfcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Może połącz opony plastikowe z żywicznymi felgami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Hej! Ja bym pozostał przy zestawowych. Trochę nie podoba mi się ugięcie statyczne żywicznych, chyba jest lekko przesadzone W zestawowych będziesz mógł zrobić delikatniejsze ugięcie no i leżą w planach. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryza Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2008 (edytowane) do: Lucas HS Chyba silną wolą A tak to wygląda w porównaniu (skrajne są lekko eliptyczne - efekt macro) http://images28.fotosik.pl/146/fa71752dbf098c5amed.jpg pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryza Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2008 Ipkinss, chyba tak zrobię. Na ciepło to się da uformować oponki na lekko "zgięte". A i wymiary będą bardziej zbliżone. Dzięki za poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam ! Nie wiem , czy nie za późno na poradę bo ostatni post był dwa miesiące temu . Koła True Details do P 11c są nieprawidłowe . Z tego co wiem , producent wzorował się na egzemplarzu samolotu z Muzeum w Krakowie . Koła w tej maszynie nie są oryginalne - zostały zamontowane bodajże po wojnie i tak zostało . Swoją drogą - ktoś mógłby się pokusić o wykonanie repliki ( oczywiście do samolotu muzealnego ) kół nieco bardziej przypominających te właściciwe , ponieważ to co jest , to karykatura . W końcu chodzi o jedyny zachowany egzemplarz polskiego myśliwca z 1939r. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi