Gapek1986 Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam serdecznie. W jednym z poprzednich konkursów niestety nie dałem rady skończyć zaczętego modelu i co prawda nadal leży nie skończony. Ale mam nadzieję, że w tej edycji uda mi się dopiąć swego Na warsztat idzie model Lexusa LS400 od firmy AMT dorwany jakiś czas temu i myślę, że jest to odpowiednia pora na to by przy nim usiąść Jest to mój pierwszy kontakt z tą firmą i mam nadzieję, że nie będzie to szło jak przysłowiowa "krew z nosa" ;) Model na pewno nie będzie pudełkowy, postaram się o jakieś dodatki hand-made by urozmaicić troszkę prace ale wszystko okaże się w praniu Musi być dobrze A oto inbox: I muszę przyznać, że zostałem mile zaskoczony tym, że w zestawie są blaszki ze znaczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gapek1986 Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Przeglądając internety natrafiłem na coś takiego Myślę, że w tę stronę skierują się moje prace nad tym modelem Może nie będzie identyczny, ale na pewno postaram się by robił takie samo wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Wygląda na przepak Aoshimy. Swego czasu popełniłem takiego, myślę że w przyszłym roku go odświeżę. https://www.facebook.com/pg/japaninscale/photos/?tab=album&album_id=1387261151515338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gapek1986 Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Dokładnie jest to przepak Aoshimy, a potwierdza to choćby producent Twoje prace obserwuję od dawna i muszę przyznać, że każda wywołuje pozytywne emocje Ja przy Tobie to laik jestem Choć postaram się żeby ten model choć po części wyszedł tak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gapek1986 Napisano 9 Października 2017 Autor Share Napisano 9 Października 2017 I pora brać się do pracy, bo czasu coraz mniej Na początek wyciąłem wszystkie części z ramek, miało być pasowanie części na sucho by zobaczyć co można by zmienić ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem, że przyjdzie jeszcze na to czas, więc wziąłem się za karoserię. Najpierw szlif nadlewek (szwów), najbardziej widoczne były na tyle karoserii, choć dużo tarcia nie wymagały Następnie pora na inwencje własną Przedni grill mam zamiar zeszlifować i wstawić tam siateczkę (tylko zastanawiam się czy zrobić dziurę, czy zeszlifować oryginał i na gładki plastik wstawić blaszkę. Ale do tego jeszcze dojdziemy) Poza tym zderzak w miejscach oznaczonych będę robił na gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 Nie ruszałbym tego grilla, zobacz sobie 1:1 on jest taki gęsty siatka będzie wyglądac gorzej i płasko. A tego pomysłu ze zderzakiem tez nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gapek1986 Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 I ciąg dalszy mych prac miał miejsce wczorajszego wieczora Postanowiłem popracować troszkę nad hamulcami. Jak widać na załączonym obrazku zestawowe tarcze hamulcowe zostały zeszlifowane, a na nie zostały naklejone żywiczne odlewy. Zrobiłem to w ten sposób by nie mieć za dużo problemu z ewentualnym dorabianiem mocowań tarcz. Wydaje mi się, że nie wyszło to wcale tak źle jakby się mogło na pierwszy rzut oka wydawać ;) I to samo zrobiłem z tyłem. Poza tym złożyłem wszystko na sucho i zastanawiam się które felgi by założyć do tej fury. Co by nie było w obu przypadkach będzie trzeba poszerzyć nadkola. I wracając jeszcze do grilla, to został wycięty tak jak już sugerowałem i jestem na etapie szukania czegoś co by go wypełniło i nawet mam już pewien pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi