Messer Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Galeria Konkursu Jesień 2017 Model zakwalifikowany do: Klasa 5 - Dioramy Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Warsztat TUTAJ Witajcie, W tym roku porwałem się nieco z motyką na słońce robiąc dioramę w relatywnie krótkim czasie ale się udało. Jesienny klimat zawsze kojarzył mi się z zatopionymi w morzu wielobarwnych liści cmentarzami, stąd też i taki wybór tematu. Chciałem oddać scenę pewnej zadumy nad minionymi czasami. Całość osadziłem gdzieś w połowie lat 70tych, w Polsce a dokładniej w Gdańsku. Jesienne porządki prowadzone przez właściciela starej, nieco zmęczonej mazdy i starszy pan, dla którego symbole na nagrobkach to coś więcej niż pismo w obcym języku... Mazda K360 to model Arii w skali 1/32, figurki to MB, liście cięte laserowo, drzewa z korzeni roślin. Więcej i dokładniej możecie zobaczyć w warsztacie. Dziękuje wszystkim za komentarze w warsztacie, Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi