Kon_Bar Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Jako, że nowy rok skłania do zmiany zachowań postanowiłem zaprezentować swój drugi sklejony po bardzo długiej przerwie model. Delikatnie mówiąc jest trochę wymęczony, ale wyszedłem z założenia, że po nabraniu umiejętności zawsze mogę go wykonać ponownie Uprzejmie proszę o wskazanie sposobów na poprawę warsztatu, bo w planach mam stworzenie całej kolekcji helikopterów SAR używanych przez RCAF. Model nie ustrzegł się poważnych błędów merytorycznych - dorabiając antenę "wieszak na ręczniki" zapatrzyłem się na inny egzemplarz i zrobiłem ją poniżej napisu CANADA a w tym konkretnym helikopterze była ona powyżej - wpadka początkującego Ostatnie dwa zdjęcia pokazują dorobione elementy - wiem, że początkujący nie powinni skupiać się na takich detalach, ale model "z pudła" był jakiś taki... niepełen. Model prawdopodobnie docelowo skończy na podstawce - nic wyszukanego: trawa, betonowe bloczki pod koła i tablica z oznaczeniem modelu. Kolejny na warsztacie to CH-118 czyli znany UH-1H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2018 Fajnie wyszedł Kolejny na warsztacie to CH-118 czyli znany UH-1H. W malowaniu gładkim czy "tygrysim" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 W malowaniu gładkim czy "tygrysim" ? Planuję w gładkim żółtym (a kiedyś może biało czerwonym) - to "tygrysie" jakoś do mnie nie przemawia (ładne, ale jakieś takie... nieratownicze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi