megapol Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Kolejny model jaki chciałbym przedstawić to: T.R.W. "Unke" - Taktischer Rakentenwerfer Firma: MAiM Seria: MAiM Front 46 Model: T.R.W. "Unke" - Taktischer Rakentenwerfer 2&1 ( w wolnym tłumaczeniu Taktyczna Wyrzutnia Rakiet "UNKE" ) Materiał: Żywica Odlew ( nie druk 3D ) Skala: 1/35 Nr. Kat.: MAiM35295 Cena : 69,95€ Kartonik: Instrukcja: Części: Figuranci: Pilotów Dwóch Opis: Kartonik już dużo większy niż w poprzednim modelu też wypełniony w 1/2 powietrzem producenta a reszta to instrukcja montażu i części w woreczkach chociaż jest ich wiele więcej. No i jakby nie było dwie wersje montażu i dwóch pilotów. Brak elementów foto-trawionych ani szybki przedniego włazu. I tak jak w innych modelach tego producenta brak schematu malowania oraz kalkomanii. Części odlane są bardzo dobrze z wysoką jakością szczegółów i ale już szwy formy bardziej widoczne oraz ślady wlewów. Delikatny papier ścierny i pilniczek załatwi sprawę bo nie są to uciążliwe niedociągnięcia i szybko można załatwić sprawę. Osobiste odczucia: Moim zdaniem model nie warty ceny !!!!!!!!!!!. Cena tego modelu powinna wynosić dużo mniej. Ale dla takich wariatów (czytaj FANÓW) jak ja jest bez znaczenia uwielbiam takie klimaty. Zdaję sobie sprawę z tego, że ktoś napisze, że pomysł, prawa autorskie itd. Ale bez przesady, ja wiem, że to są modele wypuszczane w limitowanych nakładach ale firma MAiM coraz częściej produkuje modele z drukarek 3D i też sobie ceni. Może kiedyś jeszcze zaszaleje i następne modele będą pochodzić z firmy Industria Mechanika ale tam mechy od 100$ do 140$ Oceńcie sami czy ten model jest warty 69,95€ plus koszty wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Dzięki za inbox. Te modele z IndustriaM przepiękne, zwłaszcza steampunkowe, ale faktycznie cena ciut zbyt wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi