ewpiga Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 Puściło mi się dwa razy. Poproszę o korektę wywalając jeden temat w kosmos. Nie znam się, nie wiem do czego te figurki..dostałem w prezencie od kolegi piotrkur do pomalowania. Palce u dłoni były uszkodzone..zrobiłem więc z blaszki jakieś szpony chronione taszką. Dodałem kilka blaszek od siebie. Podstawka, kawałek plastikowej płytki. Pasek kartonu oklejony papierem bibuły chusteczki higienicznej. Do wydobycia faktury posypany drobnym piaskiem. Krajobraz. Więcej ofiar. Wszelkie dziury i puste przestrzenie między „ciałami” zapycham postrzępionym papierem chusteczki higienicznej, co ma imitować podarte szmaty. Oryginalny fabryczny cokół dopiekłem do mojej podstawki zaś samą figurkę uniosłem nieco wyżej nad cokolik wklejając pod nogi plastikowy „patyk” Zależało mi na wydobyciu efektu wiejącego wiatru więc zrobiłem nową większą pelerynę pofalowaną wiatrem. Jak zawsze posłużyłem się papierem chusteczki. Wygodą w maskowaniu klejenia był szew między „starą” peleryną a kożuchem. Różnicę wysokości zniwelowałem modeliną i wypełniłem pustą przestrzeń krajobrazu „pozorantami” Podstawka gotowa. Na fotkach widać, że wymaga jeszcze w niektórych miejscach wypchania dziur papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi