KKrauz Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Postanowiłem pouczyć się malowania. Wziąłem więc z zestawu "Podglądaczy" masterboxa dwóch amerykańskich spadochroniarzy( Zdjęcia w późniejszym terminie, muszę poprawić ich jakość). Jako że mają się z za czegoś wychylać, wybór pad na farm card z miniartu, który prezentuje się na razie tak. Wózek ma opierać się na tylnej ściance. Nie mam pojęcia jak pomalować jego dół. jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Dlaczego ten wózek jest pomalowany tylko z zewnątrz? Przecież farba miała głównie charakter zabezpieczający drewno. Jak znam warunki wiejskie, to byłby pociągnięty tą samą farbą ze wszystkich stron (także od spodu). Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Wzorowałem się na tym zdjęciu https://www.dreamstime.com/stock-images-old-wooden-cart-mountain-image36386464 z drugie strony wnętrze jest "robocze" będzie się wycierać więc po co malować, a następna sprawa wydaje mi się że w ten sposób pomalowany wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Maluje się po to, żeby chronić drewno przed szkodnikami i atmosferą. Oczywiście moim zdaniem najważniejszy argument jest taki, że taki wózek Ci się podoba To w zasadzie zamyka dyskusję. Moim zdaniem jednak, jak patrzę na ten prawdziwy ze zdjęcia, to jest on dużo mocniej zużyty na zewnątrz, więc nic dziwnego, że wnętrze jest wytarte do czysta. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Aby chronić przed atmosferą i szkodnikami został pokostowany. Zastanawia mnie jak pobrudzić dół, czy bardzo przykurzyć pobrudzić, ubłocić czy wręcz odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Skąd wiesz, że był pokostowany? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Moja wersja, mojego wózka. Dlatego jest drewno brązowe a nie sine. Z drugiej strony to stara metoda zabezpieczania drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi