TomaszDudek Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Witam jest to pierwszy model pokazywany na forum a zarazem pierwszy malowany areografem. Model sklejał się szybko łatwo i przyjemnie bardzo dobra jakość części więc polecam go wszystkim zainteresowanym. Prosze o opinie i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Witam Tomku, Bardzo ładnie Ci wyszedł, ale to jeszcze nie koniec, prawda??? Teraz pora na efekt suchego pędzla, obicia, otarcia, zacieki, zardzawienia, wash'e i weathering'i. Poki co model tylko ładnie sklejony i pomalowany, ale niestety jałowy... Mam pytanie, mam zamiar go kupować, bo tak jak ty mam u siebie SWS (taki sam jak Twoj, ktory jest widoczny na fotce) i mam zamiar umieścić go na niemieckim ciągniku. Jak Ci się go sklejało (Flak, bo przyczepka w moim przypadku trafi i tak do kosza), czy były kłopociki, jak tak to z czym?, czy na osłonie widoczne były jakieś ślady po wypychaczach albo jamki skurczowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Osłona właśnie była czyściutka i bardzo mnie to cieszyło.Wszystkie części pasowały super jak chcesz to moge ci zrobić fotke flaka na sws, a co do efektów eksploatacji to narazie nie będzie bo nieumiem ich jeścze robić. Costam na kołach próbowałem robić ale jak to wyszło to oceń sam suchym pędzlem tesz kiedyś próbowałem ale słabo mi wychodziło a niechciał bym zepsuc tego modelu. A co do przyczepki proponuje zrobić skrzynke położyć na niej i doczepić do sws. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 bo przyczepka w moim przypadku trafi i tak do kosza Skoro chcesz ją wyrzucić do kosza, to ja ją chętnie przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Skoro chcesz ją wyrzucić do kosza, to ja ją chętnie przygarnę Smile Nie ma sprawy, jak zamowię, i modelik mi dojdzie, to się będę z Tobą kontaktował. ..to moge ci zrobić fotke flaka na sws Bardzo bym prosił... Costam na kołach próbowałem I wyszło bardzo dobrze, tak jak miało to wyglądać. Probuj, bo inaczej się nie nauczysz. Doda Ci to super efektu, bo modele robisz czysto, ładnie i schludnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 O wartości dobrych śladów eksploatacji jestem uświadomiony tylko musze nabrać wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Dzięki Tomku... Więc chyba się zdecydowałem... Nieważny Goliath, kupuję to działko z Tristara i montuję na SWS. daje trojkolorowy kamuflaż i pojazd jako plot będzie pochodził z 9. SS div. Hohenstaufen z Holandii 1944. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Ten SWS daje duże możliwości w trenowaniu washa - faktura drewna na pace. Magazynki we Flaku nie powinny być w kolorze stali (gunmetal?), a nie czarne? Brudzenie kół całkiem ładnie wyszło, teraz trochę odważniej na reszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewan Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Obydwa modele prezentowane są piękne:D ..szkoda że niema efektów brudzenia http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=13&arch=&sortuj=&cur=&grupa_rek[13]=&przedm=313244 prosze mam nadzieje że przyda ci się pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=13&arch=&sortuj=&cur=&grupa_rek[13]=&przedm=313244 prosze mam nadzieje że przyda ci się Haha toż to mój pierwszy artykuł... Sposób dobry ale trzeba by inną metodą nakładać, bo jak pamiętam tooo na maxa zasyfiłem tego "esdeka" Co to Twojego modelu, jak na początek bardzo fajnie zrobiony... na razie się nie spiesz z washem itp... wszystko trzeba po woli w dobrej kolejności... Aha jeszcze jedno, jak masz gg to mi podaj na priv... To Ci prześlę świetny zagraniczny poradnik, w którym jest genialnie wszystko wyjaśnione ! Pozdrawiam i życzę powodzenia Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Dzięki, co do magazynków to niewiedziałem czy czarne czy gunmetal moge przemalować. Wash na pace sws chce zrobić tylko niewiem dokładnie czym czy pactra i woda czy woda i pastela brązowa. Przemo moje gg 12262274 z góry dzięki mail tomek444444@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Aha jeszcze jedno, jak masz gg to mi podaj na priv... Patrz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi