Parahyba Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) Hej, poniżej galeria mojego pierwszego modelu, którego warsztat prowadziłem tutaj Przy kolejnym modelu postaram się zrobić ładne linie podziału i nie upaćkać szyb klejem Zapraszam do oglądania i komentowania. Edytowane 25 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Powiem Ci że efekt Twojej pracy jest bardzo dobry, skoro tak wyszedł Ci pierwszy to nie mogę doczekać się kolejnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2018 Witam. Nie jest źle, ale dobrze też nie jest. Co tu dużo pisać, model wyszedł średnio, co nie znaczy że źle. Jest kilka miejsc np.: wloty na masce, oprócz srebrnych żeber siatka też jest srebrna. czarne ramki wokół szyb nierówne krzywe linie tylne lampy niestety ci nie wyszły fabryczny chrom z felg do wywalenia Jeżeli to twój pierwszy model to błędy są do wybaczenia. Z każdym modelem będzie lepiej. Czegoś nie wiesz śmiało pytaj na forum. Duży plus należy ci się za prowadzenie warsztatu A jeszcze większy za jakość zdjęć w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Pierwsze koty za płoty. Po horrorze w warsztacie na koniec wyszło całkiem dobrze Baboli jesteś świadom. Z mojej strony zasugeruję Ci tylko zmianę lakieru. Dobry połysk to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Powiem Ci że efekt Twojej pracy jest bardzo dobry, skoro tak wyszedł Ci pierwszy to nie mogę doczekać się kolejnych:) Dzięki niedługo otworze nowy warsztat Nie jest źle, ale dobrze też nie jest. Czegoś nie wiesz śmiało pytaj na forum. Wiem, że nie jest idealnie, ale szczerze myślałem, że gorzej mi pójdzie przy pierwszym modelu Kolejny model postaram się robić dokładniej i najpierw będę was pytał jak coś zrobić, a potem dopiero będę robił Pierwsze koty za płoty. Po horrorze w warsztacie na koniec wyszło całkiem dobrze Baboli jesteś świadom. Z mojej strony zasugeruję Ci tylko zmianę lakieru. Dobry połysk to podstawa. Problem z moim warsztatem polegał na tym, że najpierw robiłem, a potem dopiero pytałem jak to naprawić Póki co nie planuję kupowania aerografu, więc pytanie jaki lakier w sprayu kupić? Kupiłem Vallejo, podążając za poradnikiem AGTOM - podoba mi się stosunek ceny do wielkości puszki Mam też Mr Hobby TOPCOAT, ale szkoda mi tej małej, drogiej puszeczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 To po co ją kupiłeś, skoro Ci szkoda ;) Dobry lakier jest po to, żeby go używać adektwatnie do potrzeby. Ten vallejo to się nada do elementów wnętrza czy jakichś popierdółek, może zabezpieczania przed washem, ale nie do kasty. Mr Hobby Topcoat będzie ok. Sam widzisz, że teraz nie masz połysku, tylko taką satynową skórkę pomarańczy. Samochód powinien być wykończony na lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Kupiłem, bo pan w sklepie polecił Jak kolejną kastę zrobię podkład -> kolor -> lakier Vallejo -> kalki i wash -> lakier Topcoat to będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Nie. Nie kładź vallejo na kastę bo ci się potem lakiery pogryzą. Washa możesz zrobić na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Dobra, w takim razie na kastę tylko Topcoat, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi