Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po dlugiej przerwie

Czas zeby zalozysz jakiegos wipa. A wiec bedzie to M5 e34 po lifcie. Model e34 od fujimi jest powiedzmy sobie dosc kiepski wiec zamowilem transkita od USCP. W sumie to jeszcze nic poza rozpakowaniem nie zrobilem, ale temat juz zakladam, zeby sie zmotywowac do dzialania

20180405_172745.jpg

Trzeba to jakos posklejac

20180405_173518.jpg

Tutaj sie troszke niedolalo, ale jakos sie naprawi,

20180405_173628.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Też miałem E34, ogólnie uwielbiam takie youngtimery.

Buda pomalowana, wyszło jak na mnie całkiem dobrze

Lakier Zero Paints

Kolor Technoviolet BMW

20180409_173652.jpg

Edit:

Nie mogłem się powstrzymać i psiknalem od razu bezbarwny. Chyba mój najlepszy lakier jak narazie, powinno być lustro bez polerki, ale zobaczymy jak wyschnie

20180409_210137.jpg

Napisano

Mam podobny tyle że wersje Alpina. Chyba bo leży gdzieś tam zapomniany :(

Napisano

Nie wiem dlaczego klar zaraz po położeniu był jak lustro, natomiast po kilku dniach "rozmyl" się, no i nie obeszło się bez polerki .

W środku jeszczenic nie ruszylem, bo czekam na fotele i farby. No a buda na ta chwilę wygląda tak:

Ps. Felgi nie są ostateczne...tzn. Mogą byc, ale jeszcze sam nie wiem co wybiorę

20180417_205658.jpg

20180417_205602.jpg

20180417_204918.jpg

Napisano

No normalnie, odparował rozpuszczalnik, dlatego też model najlepiej polerować po miesiącu, bo wypolerujesz a potem jeszcze doschnie i znów lipa.

Napisano

Model świetny, a co do tego klaru to nie zgodzę się z wypowiedzią wyżej. Takie efekty pojawiają się przy "lakierowaniu" bezbarwnymi 1k gdzie często więcej jest rozpuszczalnika niż samego lakieru, dlatego dopiero z czasem wychodzi pomarańcza i przez to efekt finalny jest żadny. Używam tego samego klaru co Ty i powiem Ci, że nigdy po wyschnięciu nie było gorzej a lepiej i zawsze na lustro. Wylej go porządnie z bliska i przede wszystkim mieszaj go w dokładnej proporcji. Jak malujesz mniejszą dyszą to możesz dać trochę więcej rozcieńczalnika, przy proporcji mieszania na 5ml i tak jest go tam "garstka". 2 opcja twojej pomarańczy po zaschnięciu to być może to, że zbyt szybko suszysz model przez np podgrzewanie lakieru bądź wystawianie na słońce.