Skocz do zawartości

Jagdpanther IV (1/72)

gizmo87

Rekomendowane odpowiedzi

Coś z bazą forum nawalało - pewnie dlatego trzy razy Ci sie temat wysłał.

Czemuż wszystkie liny i narzędzia są zielone? I w koło nich kamuflaż upaćkany tą zieloną farbą. Sam kamuflaż tak sobie wygląda, powinieneś spróbować miękko prowadzić pędzel po krawędziach, bo tu wygląda "szarpanie".

Na krawędzi styku bandaży gumowych na kołach nie powinno być błota - pracująca gąska na to nie pozwala. Zapasowe ogniwa nie wiszą złą stroną na wierzch? Nie powinny wisieć zębem na zewnątrz? Lufa niezaszpachlowana i nie wyszlifowana - pięknie widoczne łączenie połówek. Prawa kalkomania nie jest krzywo? (odnoszę się do poziomu liny holowniczej, bo przecież górna płyta i dolna linia budy nie są równoległe do poziomu ziemi)

Zieleń trawy całkiem nie pasuje... Mam nadzieję, że Jagdpanther nie chce przejechać przez ten mostek

O ile pierwsza fotka oddaje dobrze kolory, to podoba mi się dobór barw kamuflażu działa.

no coś forum poleciało po bandzie ale już wstawiłem inne fotki innych modeli , szczerze to ci powiem że:

- pierwsza fotka to prawidłowe kolory jakie są reszta jest robiona przez makro i taki odcień żółtawy odszedł nie wiem czemu :/

- liny i narzędzia się wydają zielone przez ten odcień (są w kolorze ołowianym)

a reszta to wiadomo

jak to mówią bez szlifowania nie będzie diamentu

wielkie dzięki za uwagi napewno wezme je do siebie i będe zwracał na to więcej uwagi..

- liny i narzędzia się wydają zielone przez ten odcień (są w kolorze ołowianym)

Tak źle, tak nie dobrze :P Wszelkie stelaże - kolor bazowy. Trzonki łopaty, młota, siekiery - drewno. Szczypce - rączki z bakelitu (brązowo-czarny, może grafitowy). Klocek drewniany pod podnośnik - drewniany Szekle do spinania lin (te W-kształtne bajery najbardziej na przód wysunięte z pośród narzędzi) - też ogólnie bazowy kolor (mogą być mocno obtarte).

jak to mówią bez szlifowania nie będzie diamentu

Jak to model Italeri - to trzeba poszlifować niestety:)

Uwagi do dioramy masz w poprzednim temacie (Panzerhaubitze 2000). Numer, krzyż na pancerzu krzywo. Kamo ujdzie, nawet niezłe. Narzędzia do poprawki, tak jak pisali poprzednicy. Gąski krzywo nałożone (widać to na fotce ostatniej) Ubłocenia nie najlepsze. Figurki całkiem fajne. Wg mnie Panzerhaubitze była lepiej wykonana od tego Jagdpanther'a.