gizmo87 Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Czas na coś z II WŚ, Jagdpanther IV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Coś z bazą forum nawalało - pewnie dlatego trzy razy Ci sie temat wysłał. Czemuż wszystkie liny i narzędzia są zielone? I w koło nich kamuflaż upaćkany tą zieloną farbą. Sam kamuflaż tak sobie wygląda, powinieneś spróbować miękko prowadzić pędzel po krawędziach, bo tu wygląda "szarpanie". Na krawędzi styku bandaży gumowych na kołach nie powinno być błota - pracująca gąska na to nie pozwala. Zapasowe ogniwa nie wiszą złą stroną na wierzch? Nie powinny wisieć zębem na zewnątrz? Lufa niezaszpachlowana i nie wyszlifowana - pięknie widoczne łączenie połówek. Prawa kalkomania nie jest krzywo? (odnoszę się do poziomu liny holowniczej, bo przecież górna płyta i dolna linia budy nie są równoległe do poziomu ziemi) Zieleń trawy całkiem nie pasuje... Mam nadzieję, że Jagdpanther nie chce przejechać przez ten mostek O ile pierwsza fotka oddaje dobrze kolory, to podoba mi się dobór barw kamuflażu działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo87 Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 no coś forum poleciało po bandzie ale już wstawiłem inne fotki innych modeli , szczerze to ci powiem że: - pierwsza fotka to prawidłowe kolory jakie są reszta jest robiona przez makro i taki odcień żółtawy odszedł nie wiem czemu :/ - liny i narzędzia się wydają zielone przez ten odcień (są w kolorze ołowianym) a reszta to wiadomo jak to mówią bez szlifowania nie będzie diamentu wielkie dzięki za uwagi napewno wezme je do siebie i będe zwracał na to więcej uwagi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 - liny i narzędzia się wydają zielone przez ten odcień (są w kolorze ołowianym) Tak źle, tak nie dobrze :P Wszelkie stelaże - kolor bazowy. Trzonki łopaty, młota, siekiery - drewno. Szczypce - rączki z bakelitu (brązowo-czarny, może grafitowy). Klocek drewniany pod podnośnik - drewniany Szekle do spinania lin (te W-kształtne bajery najbardziej na przód wysunięte z pośród narzędzi) - też ogólnie bazowy kolor (mogą być mocno obtarte). jak to mówią bez szlifowania nie będzie diamentu Jak to model Italeri - to trzeba poszlifować niestety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Uwagi do dioramy masz w poprzednim temacie (Panzerhaubitze 2000). Numer, krzyż na pancerzu krzywo. Kamo ujdzie, nawet niezłe. Narzędzia do poprawki, tak jak pisali poprzednicy. Gąski krzywo nałożone (widać to na fotce ostatniej) Ubłocenia nie najlepsze. Figurki całkiem fajne. Wg mnie Panzerhaubitze była lepiej wykonana od tego Jagdpanther'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi