luk92 Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, zakupiłem taki o to zestaw, jest to moja pierwsza ciężarówka i pierwszy model w tej skali. dziś udało mi się skleić ramę i silnik oraz pomalować Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 11 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) powoli do przodu... Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 11 Sierpnia 2018 Share Napisano 11 Sierpnia 2018 Większe te zdjęcia jeszcze wstawiaj. 2,5 Mb to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Sierpnia 2018 Share Napisano 11 Sierpnia 2018 Większe te zdjęcia jeszcze wstawiaj. 2,5 Mb to za mało. zamiast marudzić, podejmij rękawicę i zagraj w "znajdź babola" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Większe te zdjęcia jeszcze wstawiaj. 2,5 Mb to za mało. Dokładnie wiekszych zdjeć nie dało sie? Bo wszystko długo sie ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2018 98%... środek... naczepa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Fajnie wyszło podświetlenie wnętrza, to jest jakiś led z baterią czy jak? Czekam też na naczepę bo jestem ciekaw końcowego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Fajnie wyszło podświetlenie wnętrza niee to żadne podświetlenie, tylko lampką przyświeciłem przez szyberdach żeby było widać środek. Wie ktoś może z czego by można zrobić przewody od ciągnika do naczepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 22 Sierpnia 2018 Share Napisano 22 Sierpnia 2018 Te przewody kynar może by pasowały. Zobacz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Sierpnia 2018 Super Moderator Share Napisano 22 Sierpnia 2018 Z cienkich przewodów, które są w przewodzie do internetu. Jest ich tam kilka, chyba 8 przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 23 Sierpnia 2018 Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Jak na pierwszy model w tej skali całkiem nieźle ci idzie,ja był się przyczepił do felg są strasznie zabawkowe przez ten chrom,spróbuj prysnąć je może matowym bezbarwnym.A kabina czasami nie jest przechylona za bardzo do tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Pierwszy model całkiem całkiem, felgi rzeczywiście jak china style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2018 A kabina czasami nie jest przechylona za bardzo do tyłu? możliwe bo jeszcze nie jest w żaden sposób przymocowana. Pierwszy model całkiem całkiem, felgi rzeczywiście jak china style dzięki, nad felgami pomyślę. Znalazłem drut w izolacji nadający się na przewody, ale zrobiłem zdecydowanie za krótkie... więc zrobię nowe dłuższe tył naczepy gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 27 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2018 naczepa prawie gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam. Nie będę się rozpisywał ale ojojoj....dużo do poprawy a nawet powiem więcej Bardzo DUZZZZZO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam. Nie będę się rozpisywał ale ojojoj....dużo do poprawy a nawet powiem więcej Bardzo DUZZZZZO!!! możesz napisać coś więcej, może uda mi się coś poprawić albo przyda się przy kolejnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barny Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Możesz napisać z czego zrobiłeś pas odblaskowy na firance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk92 Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Możesz napisać z czego zrobiłeś pas odblaskowy na firance ? to jest kalkomania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Jeżeli miał bym ci coś doradzić to: Staraj się dokładnie przyjrzeć detalom z oryginalnego modelu a potem porównać je z tym co proponuje producent modelu,w modelach dosyć często producenci popełniają błędy.Przydatne są przy tym katalogi,broszury itp. wydawane przez producentów ciężarówek,najczęściej są w nich szczegółowe zdjęcia które sporo pomagają przy budowie modeli,możesz je zdobyć w punktach dealerskich lub poprosić o nie przez internet. W twojej scani ,italeri zrobiło masę błędów min. głowice są z starej scani seri 3,kierownica jest z seri4,fotele są z seri4,leżanka dolna jest za nisko,poza tym mocowanie kabiny z tego co wiem też jest złe (ja w swoich scaniach nie montowałem kabiny na oryginalnych mocowaniach ponieważ kabina wychodziła krzywo oraz przedni zderzak był wysunięty). Oczywiście na początkowym etapie większości błędów nie poprawisz,musisz zdobyć jakieś tam doświadczenie aby je skorygować. W tym zestawie przede wszystkim poprawił bym te felgi,przydało by się pomalować uszczelki na lampach dolnych i górnych na blendzie,te obrysówki na bokach blendy wyglądają jakoś dziwnie.Przy malowaniu kierunków wykorzystaj farby typu clear orange ja stosuje tamiya x26 ,będziesz miał w tedy efekt przezroczystego plastiku. Obejmy na zbiorniku paliwa trzeba zeszlifować i zrobić nowe,najlepiej z cienkich pasków hipsu. Aby uzyskać realny efekt głębi stosuj wasch,trzeba go pozostawić w liniach podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi