vasquez_ck Napisano 23 Sierpnia 2018 Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Witam! Nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytanie "Czy modele pojazdów pływających sklejać zgodnie z instrukcją?" Jako, że będzie to mój pierwszy model w tej kategorii szukam podpowiedzi... Jakie są wasze doświadczenia? Idziecie według schematu czy swoją indywidualną drogą? Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam PS chodzi konkretnie o ten model --> https://www.mojehobby.pl/products/GERMAN-FRIGATE-CLASS-F122.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Sierpnia 2018 Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Cześć Nikt nie da odpowiedzi na takie pytanie. Tak samo jak z drugim daniem, jesz najpierw ziemniaki potem surówkę i mięso czy najpierw mięso... itd Kolejność sklejania na instrukcji jest "sugerowana" owszem trzeba zwrócić uwagę bo czasem są elementy których nie da się wkleić (np oszklenie do sklejonego kadłuba samolotu) ale jest to kwestia idywidualna, trzeba uwzględnić np malowanie- może być trudno pomalować element po zmontowaniu go do bryły albo będzie to nawet niemożliwe itp itd. Zmiennych dla każdego modelu jest cała masa i nie ma jednego rozwiązania. I chyba nie ma nad czym specjalnie dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomz Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Ja dodam tylko że przy klejeniu jakiegokolwiek modelu trzeba myśleć i jeszcze raz myśleć, układać sobie w głowie odpowiednią kolejność prac przy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi