rtoipmodest Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Stary mój model z Dragona - brak sygnatury ale obstawiam okolice 2001r. Zostałem poproszony o model do Mekong Tropohy na Pardubice no to go przerobiłem. Trochę nowej zieleni na roślinność sporo lakieru i pigment. Figurka dostałą w zasadzie tylko pignent. Zamalowałem oczy i dodałem pot. Skorki za fory, bardzo na szybcika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Niesamowicie pomalowałeś deseń munduru. Jak prawdziwy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 To legendarny Tiger Stripe - lokalnej produkcji. Dobrze pamiętać, że krój ubranka był zasadniczo inny od "skośnego". No mam ładnę dokumentację do Nam'u to moglem przysiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Plecak i ekwipunek nie powinny być takie brudne, są produkowane z Cordury, a to się tak łatwo nie brudzi Poza tym wszystko super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 podoba mi się, kamo faktycznie pracochłonne Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Jaka cordura? To jest plecak ARVN i na pewno w latach 60ych nie robili tego ze sztucznizny. Członkowie LRRP byli w dżungli 4-5 dni i sąde, że mieli okazję się pobrudzić. W 1968 amis wprowadzili swoją konstrukcję - plecak tropikalny i był robiony z nylonu. No pisałem, ze to moje początki, teraz zrobiłbym to lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Ładownice byly bawełniane, wszystko jest przesadzone bo robiłem z lampą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 rtoipmodest Powiem ci że zaimponowałeś mi tigerstripem genialnie wygląda, a teraz mam prośbę mógłbyś streścić w punktach jak go namalowałeś? bo to jest jednak sztuka pomalować mundur w tigera, w sumie wolę bardziej Golden tiger stripe, i jego ciemniejszą wersje : ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Witaj Ironkamil Cieszę, że jest ktoś od Nam'u. Tak po prawdzie to teraz bardziej kręcą mnie lata 80e. Tygrys - miałem problemy bo nie wiedziałem jak idzie szew na rękawie. Olśnienie przyszło z Vietnam Marines Ospreya. To było tak dawno, że nie pomnę na czym się wzorowałem. Może K. Lyles, Osprey lub może pudło DML z rysunkiem Volshtada. Pomalowałem całość jakąś jasną olivką, porem pasy ze złamanej czerni i na końcu najgorsze - plamki w chyba 2 kolorkach, malowane tak by miały obwódki z podkładu. Wszystkie farby były mieszane pod fotki. Z Namu preferuję okres 66-Ofensywa Tet - dalej jest buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi