oltrans Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Witam Pora przedstawić kolejny ukończony model jest nim peterblit 379 oraz naczepa do zboża. Model oryginalny z revella wychodził jako zestaw z tą naczepą,udało mi się go dorwać na giełdzie,w stanie bardzo dobrym jedynie kalki były w niektórych miejscach poszarpane. Fabrycznie ciągnik wychodził jako 359 ja przerobiłem go na 379. 379 nikt nie oferuje w tej skali.Oryginalnie w 379 występuje cummins csx lub n14,ja zamontowałem oryginalnego cumminsa ntc z zestawu.Taka konfiguracja w rzeczywistości jest możliwa jako iż w usa można zamówić ciągnik jako glidera czyli kompletny nowy ciągnik bez np silnika,amerykanie często wkładają w tedy do nich starsze sprawdzone silniki. Naczepa wychodziła jako gravell trailer lecz na moje oko to bardziej nadaje się do wożenia zboża. Zestaw sklejało się dosyć ciężko niektóre części były mocno powiginane,przeróbka z 359 na 379 okazała się cięższa niż zakładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 2 Września 2018 Share Napisano 2 Września 2018 Bardzo ładny zestaw,delikatnie przykurzony ,nie nachalnie ,,styrany''-tak to się może podobać Oczywiście gratuluję umiejętności i czapka z głowy za włożony trud i czas,ale dla takiego efektu końcowego warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 2 Września 2018 Share Napisano 2 Września 2018 Na prawdę ekstra wykonanie, to brudzenie dla mnie ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Super model . Gratulacje !!. Duży plus za koncepcję i włożony kawał roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 Dziękuje za komentarze Z tym brudem to się namęczyłem trochę,próbowałem zrobić go za pomocą dust effct z ak ale efekt wyszedł słaby, mi zależało na kurzu z utwardzonej drogi a tam wyszło prawie błoto,wreszcie wpadłem na pomysł z szarym podkładem i z pomocą jego chyba wyszło najlepiej. Mam jeszcze jedno zdjęcie z wnętrzem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi