WojtosDK Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Witam! Właśnie ukończyłem swój pierwszy model na poważnie- wcześniej tylko jakieś pojedyncze epizody za dzieciaka w sklejaniu i to bez malowania Wybrałem taki model po pierwsze, dla tego że jestem motocyklistą, jeżdżę Suzuki sv650S(niestety takiego modelu nie znalazłem do sklejenia XD), po drugie zawsze sklejałem tylko samoloty, a to coś nowego. Odnośnie samego modelu to bardzo przyjemnie się nad nim pracowało. Wszystko do siebie pasowało i plastik był dobrej jakości. Jedynym problemem który musiałem korygować to tylna kanapa która nie przylegała do baku jak należy. Wiem że nie jest to super wykonanie bo dopiero zbieram doświadczenie i odpowiedni warsztat umiejętności, a model miał być swego rodzaju obiektem treningowym i nie wszystko wyszło tak jak trzeba, ale wiele się z niego nauczyłem co na pewno zaprocentuje w przyszłości. - Pierwszy raz malowałem aerografem (chiński tani), pierwszy raz używałem wash'a olejnego, pierwszy raz coś szpachlowałem i równałem, pierwszy raz używałem płynów pod i na kalki no i pierwszy raz poświęciłem tyle czasu na model. Cel osiągnąłem bo bez wstydu na półkę mogę postawić XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Ja jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Jak na worek treningowy, choć ja bym tego tak nie nazwał, wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Nie no bardzo fajnie, dawaj następny na warsztat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 Niestety następny model to nie będzie motocykl samochód lub statek do wyboru bo leżą i czekają juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi