wiesiek_2 Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Chciałem nieco przybrudzić teciak pigmentami, wybrałem light sienna od vallejo.Nałożyłem na błotniki i okolice, poczekałem, starłem nadmiar a moim oczom ukazała się wyblakła jakby biała farba w zakamarkach, szczelinach.To samo mam na kanistrach czyli tam gdzie dzisiaj używałem thinnera miga.Zaraz po wcześniejszym washu kładłem z 3 albo cztery cienkie warstwy lakieru satyny od vallejo premium.Szlag mnie trafi to mało powiedziane.Wiecie może co to sie odcebuliło? Na zdjęciu, lewy błotnik https://zapodaj.net/b96f0df6598ab.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Ciężko powiedzieć, ale wygląda na jakąś reakcję tego thinnera z lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek_2 Napisano 23 Października 2018 Autor Share Napisano 23 Października 2018 Jakoś to zakamufluje ale chodzi o to, że nie chce tego samego błedu popełnić przy nastepnych modelach.Wychodzi poraz kolejny na to, że te lakiery nie nadają sie absolutnie do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Generalnie chyba bezpieczniej jest zabezpieczyć model np lakierem (emalią) i stosować później specyfiki akrylowe i na odwrót, lakier akrylowy a specyfiki emalie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesiek_2 Napisano 23 Października 2018 Autor Share Napisano 23 Października 2018 Tak własnie zrobiłem, po obiciach poszła satyna, na to filtry, na to satyna potem wash i znowu satyna z 3-4warstwy i teraz sie zabralem za zacieki i pigmenty i już mi sie odechciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi