Edler Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Witam! Ukończyłem mój 3 model Wnętrze na dobry początek Z wnętrza jestem zadowolony w miarę, gdyby nie dziwne przebarwienia na tunelu oraz fakt iż męczyłem się z umieszczeniem go w kabinie z 2 dni Całość modelowego majestatu Z modelu generalnie jestem zadowlony, gdyby nie szyba pasażera którą oczywiście, standardowo uwaliłem klejem Kabinie przydał by się clear ale już nie chciało mi się w to bawić O tyle prosze o komentarze modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Ładny modelik tylko łączenie z kabiną mi coś nie pasuje ale może mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Model całkiem całkiem ale tylne lampy jakoś takie ciemnie są. Może to kwestia światła?? NO i na silniku widać łączenie dwóch części silnika nie jest tam zaszpachlowane (ale i tak tego nie widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 Owszem błąd popełniłem i to ostry :( A lampy ciemne są- efekt 1 kontaktu z farbką transparentną, teraz rozcieńcze trochę ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 gdyby nie szyba pasażera którą oczywiście, standardowo uwaliłem klejem To kup sobie klej do szyb Humbrola Clear Fix to ich nie będziesz uwalał . Ogólnie modelik mi się podoba, lecz jedyną rzeczą która mi się nie podoba to lampy, ale cóż zawsze musi się coś pojawić nieporządanego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 No actros bardzo super , powiedz mi jaki to kolor szary ?? i jezeli bys mogł na "język" revella chodzi o nr. jak masz przelicznik , ja owego nie posiadam wiec jezeli masz taką mozliwosc to powiedz , oczywiscie jak wnetrze było malowane :P . Co do przyklejania polecam sposób Tornada , na budaprem , słyszałem tez na lakier przeźroczysty ale nei testowałem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Scania nawet ładna jedynie co brzydko wygląda to łączenie atrapy z drzwiami i krzywo przyklejony tylni zbiornik. Nie wiem dlaczego ale wszystkie Scanie maja taki bląd, ze kabiny sie przechylaja do tyłu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 Otóż kolego przyczyną tego przechylania się kabin w Scaniach jest fakt iż tylne poduszki kabinowe są za głeboko osadzone. Gdyby osadzić je trochę niżej to był by poziom. Niestety doszedłem do tego już po fakcie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Dowiem sie co to za farbka ?? bo jutro dymam do modelarskiego a mam kawałek wiec jak byś mógł , firma ,nr i nazwa . Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Ja pamiętam jak sklejałem 3 lata temu Scanie 164l to na tych "podporach" do kabiny doklejałem kawałki plastiku aby kabine wyrownac ale teraz widze ze nie tylko ja miałem te problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Ładna co jeszcze mogę dodać to wyrko mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 Zależy który kolor kolego KRUGER_MAN jeśli chodzi o kabine to jest to 11 humbrola a we wnętrzu to 25 również humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi