Dood Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 Cześć, Dziś wrzucam zdjęcia figurki Miranda od Hasslefree Miniatures. Figurka malowana farbami olejnymi Humbrol i Revell, wash z farb dla plastyków. Podstawka to piasek klejony na vikol malowany farbami olejnymi, ciut posypki i włosie z pędzla. Nie podejmowałem się malowania szczegółów twarzy bo by mi wyszedł misz-masz ;(. Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Trudne początki... przynajmniej w miarę czysto. Moje uwagi. - Porzuć oleje. Są bardziej kłopotliwe w malowaniu figurek, dają mniejszą kontrolę. Jako wash są fajne (w granicach rozsądku i z uwzględnieniem zmywania). Tutaj potrzebne są ci akryle jak Vallejo lub Andrea Color. - Stosując akryle możesz zrobić szczegóły. Twarz wygląda na stosunkowo prostą, przyjemną w malowaniu. - Figurka nie jest najwybitniejsza ale do paskudnych również nie należy. Jeżeli masz aero możesz sobie nim pomóc i pomalować taką sukni 0 poza wybitnie temu sprzyja. Poprawki naniesiesz pędzlem. Chodzi mi o cienie i rozjaśnienia, które będą płynne. - Podstawka wymaga większej dokładności i pracy. Drybush po piasku jeżeli nie chcesz męczyć pigmentów. Warto by zadbać o jakąś sensowniejszą kompozycję, która pasowałaby do figurki. Zielona trawa, z kępkami i czerwono-żółtymi kwiatami dobranymi pod kolor sukni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2018 Dzięki za komentarz. Długo malowałem olejami Humbrola i Revela, od niedawna przerzucam się na akryle. W związku z tym uzbierało mi się sporo farbek olejnych i nie jednocześnie nie mam jeszcze zbyt dużej palety barw akrylowych do wyboru. Testuję różnych producentów żeby wybrać tego, który mi najbardziej podchodzi. Co do twarzy to jest przeciętna, niespecjalnie dokładna (figurki z WHFB lub WH40K są w tym dokładniejsze, choć jednocześnie mają bardzo zaburzone proporcje). Dodałem trochę trawki na podstawkę, z efektem jak poniżej: Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi