hervandal Napisano 6 Grudnia 2018 Share Napisano 6 Grudnia 2018 oto budowa mojego pierwszego modelu więc proszę o wyrozumiałość ;D i od razu mam pytanko chce nakładać zabrudzenia i z tego co wyczytałem muszę najpierw nałożyć lakier ( SIDOLUX podobno starczy ) I czy mogę go nałożyć pędzlem i ile warstw jak się da a oto efekty dotychczasowej pracy ( moje malowanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Lakier jest potrzebny wtedy, gdy wash rozpuszcza farbę. Więc wszystko zależy od tego jakimi farbami malowałeś, a jakie na to chcesz dać zabrudzenia. Najlepiej wypróbować na kawałku plastiku. PS Lakier bezbarwny (w tym sidolux) nałożony pędzlem, w fotograficznym powiększeniu (zwłaszcza przy lampie błyskowej) może dawać widoczne smugi. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Marak Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hervandal Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 Witam, dzięki za radę używam farby w sprayu firmy FOSCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 Fajne kolory na błotnikach, szkoda, że zostawiłeś szwy na zbiorniku paliwa. Patrząc na silnik, widzę, że Italeri chyba rzeczywiście zrobiło postępy przy tych nowych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hervandal Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 Zostawiłem bo jako początkujący nie czuję się na siłach w aż takie ingerowanie obejmy będą pomalowane na kolor taki sam jak kabina i błotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 18 godzin temu, hervandal napisał: Zostawiłem bo jako początkujący nie czuję się na siłach w aż takie ingerowanie obejmy będą pomalowane na kolor taki sam jak kabina i błotniki Rozumiem, chociaż wcale nie jest to takie trudne Czasem wystarczy tylko skleić, łączenia zalać klejem i wyszlifować. Do takich prac warto też zaopatrzyć się w szpachlówkę, ja używam Tamiya Putty, dość szybko schnie a zapach nie drażni i można pracować w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi