star200 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Witam Was po lekkich nerwach związanych z gelenderem wziąłem się za autko z pudełka... Niestety fotek niezaprezentuje w tym momencie bo niemam czym zrobić. Ogromne pytanie bo od 3-4 dni buda moczy się w DOT-4 i bardzo słabo schodzi z niej lakier... Niewiem co jest bo dawniej w takim samym docie moczyłem wszystko i elegancko schodziło a i na dodatek jakimś cudem urwały się słupki przednie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Ogromne pytanie bo od 3-4 dni buda moczy się w DOT-4 i bardzo słabo schodzi z niej lakier... Niewiem co jest bo dawniej w takim samym docie moczyłem wszystko i elegancko schodziło a i na dodatek jakimś cudem urwały się słupki przednie... Zmywacz Wamodu dobry na wszystko - po przetarciu nim lakier schodzi natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Ja po max 5 godzinach w dot-4 wyjmuje model z którego wszystko spływa - lakier, farba i podklad. A co do słupków dot osłabia plastik więc po takiej kąpieli trzeba bardzo ostrożnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 26 Lutego 2008 Autor Share Napisano 26 Lutego 2008 Wygląda to tak: Zastanawiam się czemu tak się dzieje... Wcześniej moczyłem inne modele też w docie i było OK schodziło ładnie; podkład ten sam lakier z tej samej rozlewni... jedyne co to to że wlałem świerzego dota. A tu moje wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Ale się kurcze wkręciłeś w terenówki Ogólnie to mi się podoba, ale przydałaby się jakaś mapka rajdu nad schowkiem przed fotelem pasażera Albo jakiś taki inny ciekawy przedmiot wskazujący na zastosowanie tego autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 To autko akurat ma być dla kobiety do supermarketu... więc żadnych udziwnień niebędzie ale za to Classic i Chevy to będą potwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Powracam z Mitsubiszką... Patologicznie pomalowana uszczelka na szybie tył został cały zamalowany co będzie widać na dalszych fotkach. Wnętrze i buda na surowo Reszta fotek mam nadzieje że modelik się podoba bo ja sam troche niejestem z niego zadowolony :/ tą przednią szybę wolałem zostawić już w spokoju bo od prób naprawy jeszcze pogorszyłem sprawę... Jeszcze trzeba dodać pare pierdółek i autko będzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Powracam z Mitsubiszką...Patologicznie pomalowana uszczelka na szybie tył został cały zamalowany co będzie widać na dalszych fotkach. Jeszcze trzeba dodać pare pierdółek i autko będzie gotowe. Kolorek bardzo mi się podoba, chyba mój Mustang '88 będzie w takim. Kiedyś ...... Jeżeli chodzi o malowanie uszczelek bezpośrednio na szybach, to chyba najlepiej nakleić na szybę taką etykietę samoprzylepną do drukowania, w kształcie szyby. Samurai miał taką o ile dobrze pamiętam. A jak się już szyba popaprze klejem, to można spróbować usunąć to pastą polerską - ja tak restauruję szyby w resorakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi