SnajpeR Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Witam, ostatnio pomyślałem, że przydał by mi się areograf wraz z kompresorem, na allegro znalazłem takie coś: https://allegro.pl/oferta/cichy-kompresor-do-aerografu-aerograf-fengda-waz-7460330532 mam wrażenie, że tan kompresor średnio da sobie radę, ale nie chce wywalić więcej jak 200 PLN za areo + kompresor. Składam modele aut cywilnych w skali 1:24 i pytanie do was, czy on wystarczy na taką skalę? Z tego co wyczytałem kompresor ma ciśnienie 30PSI (+/- 2 bary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly1904 Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Masz dobre wrażenie, najlepiej w takim wypadku dozbierać od razu do czegoś lepszego niż inwestować pieniądze w to ustrojstwo. Ewentualnie możesz rozejrzeć się za używanym AS-186 z butlą 3l, będzie to zdecydowanie lepszy wybór. Do tego najprostszy chiński aerograf taki jak w podanym linku powinien kosztować nie więcej jak 50zł, więc do 200zł powinieneś się zmieścić. W przyszłości pozostanie tylko zmiana aerografu na coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 1. jest OREO 2. jest AERO 3. nie ma AREO więc AEROGRAF, nie AREOGRAF. To co wybrałeś jest do bani. Najtańszy kompresor - AS-186 i do niego aerograf Fengda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi