Merten Napisano 30 Marca 2019 Share Napisano 30 Marca 2019 Kolejny projekt skończony po ponad 10 latach.... sWS w wersji opancerzonej (gepanzert) z Great Wall Hobby z armatą Pak 43 Trumpetera. Ciągnik kleił się genialnie. Armata - jak to u Trumpetera... można powiedzieć, że ok, chociaż mam wrażenie, że teraz Trumpeter robi lepsze wypraski. Pisałem o tym przy okazji warsztatu - po sklejeniu i pomalowaniu zniechęciłem się na długo, bo nie miałem pomysłu na zagospodarowanie jego przestrzeni ładunkowej. Ostatecznie powstała plandeka, a na pakę zawędrowała beczka paliwa, skrzynki i tuby z amunicją, dwa koła. Trochę jestem rozczarowany zdjęciami, bo nie widać zacieków i kurzenia plandeki. Samego modelu nie chciałem przesadnie utyrać. W kwestii historycznej.... Nie wiem, kiedy wprowadzono sWSy z takimi szprychowymi kołami. Pewnie to już był raczej 1945 rok. Więc może i zimowe malowanie pasowałoby lepiej. No i zawsze chciałem zobaczyć jak wygląda Pak 43 w proporcji do innych pojazdów. Jak to Niemcy wymyślili, żeby do zwalczania czołgów używać armaty wielkości stodoły, to już pozostanie ich tajemnicą. 406 on Flickr 407 on Flickr 403 on Flickr 404 on Flickr 405 on Flickr 409 on Flickr 410 on Flickr A tu sWS z moim pierwszym w życiu modelem w skali 1:35. Flak (Dragon) Klejony pewnie z 15 lat temu.... 411 on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi