Skocz do zawartości

Bmw Sauber f 1.06

Stilgar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegów i koleżanki. Jako że zbliża się wielkimi krokami sezon GP, postanowiłem sobie wystrugać taką maskotkę, która będzie mi umilała oglądanie relacji z owych wyścigów. Nie mogło być inaczej......padło na Bmw. Nie jest to co prawda bolid "naszego" Roberta, ale to właśnie w tym ...perszingu ....wszystko się zaczeło. Jest to model Jacqesa Villeneuvea z grand prix Kanady. Zapraszam do zdjęć

94400319dc3c3612m.jpg a25a596246e4459cm.jpg 83b616e6cc343452m.jpg 1f0e0a14b31b83f6m.jpg

f499e50e51c00178m.jpg cd673018993b4180m.jpg 369f9519fde941a2m.jpg 4c68f819413948cem.jpg

0790f6ab378992a8m.jpg 70863b244e04cfd4m.jpg Bardzo dziękuje za uwagę i Pozdrawiam

Edytowane przez Gość

Robert już pokazał że "ma jaja" be sponsoringu, bez wsparcia ludzi z branży, dzięki swojemu uporowi, ogromnemu poświęceniu i niekwestionowanemu talentowi dostał się do elity kierowców. To tak naprawdę dzięki niemu 75% ludzi w Polsce dostrzegło ten sport.. "na nowo". Z emocjami czekają na kolejne stary. Życzę Mu samych sukcesów, i mam nadzieję, że polskie talenty będą coraz częściej zauważane i traktowane troszkę bardziej na poważnie bo naprawdę mamy jeszcze parę nieoszlifowanych diamentów w sportach motorowych... i nie tylko.

Heh mam ten model w moim magazynie, (z tym że chyba innego kierowcy) jeszcze w pudełku cieplutki nie rozpakowany, ale już jakiś czas leżakuje i nic nie wskazuje na to, żebym w najbliższym czasie chciał go skleić A Twoje wykonanie podoba mi się

• 3 weeks later...

No dziś Robert nieźle pojechał Jutro wszyscy trzymajcie kciuki!

A co do modelu to super się prezentuje w słońcu. Gratulacje!

Nie ma co się nastawiać po dzisiaj po kwalifikacjach sam powiedział, że jest jeszcze zawcześnie, aby ten TEAM odnosił sukcesy co tydzień... I właśnie za to lubię Kubice Te wszystkie Małysze i inni to mówili, jak to dobrze będzie, a po konkursie zawiedzeni. Ja chipsów nie biorę bo reće będe miał zajęte od trzymania w kciuki ;)

Wracając do twojego modelu, to wszystko wygląda całkiem do rzeczy (włącznie z oryginalną prezentacją fotograficzną), jednakże jest jedna rzecz,która razi. Podkreślone przez Ciebie linie podziału dość mocno biją po oczach i jakby zdominowały twoj model. Oglądając go widzi się przede wszystkim właśnie te linie.

Nie wiem czy nie lepszym pomysłem byłoby po prostu pogłębić je skelpelem lub igłą i nie zapuszczać ich na czarno...

Cały model wykonany jest bardzo schludnie. Ja sam budując za jakiś czas serię bolidów Ayrtona Senny chciałbym je wykonać na podobnym do twojego poziomie

Pozdrawiam

Kornik

Tak wiem. Dosłownie parę dni po ukończeniu modelu na forum doczytałem się informacji, że na białym, najlepiej zapuścić szare linie a nie czarne, ale to było już po fakcie. Gdybym miał go sklejac jeszcze raz zrobiłbym to troszkę inaczej, ale nie narzekam bo to mój pierwszy czterokołowiec i trzeci model jaki "wystrugałem" więc przedemną dłuuuga droga doskonalenia się.

Pozdrawiam

O i teraz mi zaimponowałeś. Pierwszy samochód i trzeci model w ogóle...to naprawdę robi wrażenie

Jak na taki krótki staż wykonałeś kawał dobrej roboty. Szczególnie z kalkami.

Jestem pewien,że jeśli w przyszłości weźmiesz się za model bolidu Roberta K. lub jakikolwiek inny (bo mam nadzieję,że to nie ostatnia formułka w twojej karierze ), to napewno efekt końcowy będzie bardzo dobry.

Powodzenia przy dalszych projektach!

Pozdrawiam

Kornik