bubu Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 rosyjski okręt podwodny Victor III RTM w doku czy ktoś posiada to zdjęcie lepszej jakości? lub inne tego typu okrętu przedstawiające ten konkretny okręt lub jakieś jego rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Witaj na forum Tak na szybko http://submarine.id.ru/thumbs/671rtm/index.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 (edytowane) Witaj bubu. Dorzuce jeszcze troche fotek ktore mam pod reka: Pozdr. Pawel Edytowane 13 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 ... i troche rysunkow pr.671RTM: Fotki pr. 671RTMK na ktorych widac przed kioskiem oplywke z dodatkowym aparatem torpedowym uzywanym do probnych strzelan rakiet skrzydlatych RK-55 Granat. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Witam w czasie nieobecności na forum repeciłem przy podwodna łotka próbowałem uzyskać kształty kadłuba i kiosku ze zdjęć... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Vicktor III z Hobby Boss-a już w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Wiemy, już mamy ale....kurcze porównałem go z resinem z OKB....może któryś z szanownych kolegów posiada plany 3-ki, bo nie jestem pewny co do dokładności któregoś z tych 2-ch producentów. Gdy porównałem oba, naszły mnie pewne wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 naszły mnie pewne wątpliwości Może coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 wiem,wiem- ostrość fatalna, wszystko trzaskane z ręki i nie moim sprzętem i to na szybko....(kiedyś w tym temacie będę musiał coś zrobić bo to horror) chciałem tylko uchwycić tę różnicę kształtów u obu producentów. O ile długość jest można by określić na taką samą, o tyle szerokość kadłubów już znacznie się różni, co widać, o kształcie górnej części kadłuba nie wspominając. Kiosk jest ok więc go nie wstawiałem do porównania. U HB linie kadłubowe są tak subtelne, że będzie je trudno pokazać (jak pójdzie podkład i farba to kurcze mogą zniknąć, u OKB odwrotnie, są trochę przesadzone, ale może to i lepiej). Szanowni , sprawa jest nad wyraz widoczna, więc ponawiam pytanie o plany, bo coś mi się zdaje, że w odległej przyszłości jeden z tych modeli będę przerabiał, może pokuszę się o 2-kę a może będzie można zrobić 1-kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Tak też myślałem, że chodzi właśnie o to. Planów nie mam ale porównując fotki modeli z fotkami oryginałów wydaje mi się, że prawda leży gdzieś pośrodku z wiekszym plusem na stronę hobby bossa. W OKB trochę przesadzono z tym podwyższeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Najlepiej widać to na tych fotkach: Co do planów to po wielu minutach biegania po sieci wpadłem tylko na to: Wszystkie fotki Forum Balancera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 dzięki za te zdjęcia, kurcze HB bliżej prawdy, tak coś mi podpowiadało. Nic to głowa do góry i do przodu..miałem nadzieję że będzie odwrotnie....kiszka...pozamiatało mnie troszkę..no bo wszystkie modele w 1:350 OKB posiadam, a tu taki babol....dzięki okonku.. muszę to przemyśleć...hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Jeśli ktoś w OKB kierował się taką fotką to wyszło jak wyszło. Co do długości to jedni zapewne policzyli do śruby a drudzy ją wliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 co ciekawe oba modele mają tą samą długość, jak i również zgadza się wysokość (kadłuba - poszalałem z suwmiarką) ale szerokość .....to już różnica rzędu 2,5 mm o ile przy innych modelach OKB się postarało, to przy 3-ce dali ciała....dzięki za przeniesienie do właściwego działu i za zdjęcia oraz przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi