Duras Napisano 26 Maja 2019 Napisano 26 Maja 2019 Witam Kupiłem ostatnio model Mazdy Rx-7 fc marki Aoshima i mam problem mianowicie po sprawdzeniu elementów okazało się że szybka jest porysowana i nie wiem czy da się to jakoś naprawić. Jeżeli tak to proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Tap-chan Napisano 26 Maja 2019 Napisano 26 Maja 2019 Oczywiście. Rysa jest od strony zewnętrznej? Cytuj
Duras Napisano 26 Maja 2019 Autor Napisano 26 Maja 2019 (edytowane) 2 minuty temu, Tap-chan napisał: Oczywiście. Rysa jest od strony zewnętrznej? Nie, jest od wewnętrznej. Edytowane 26 Maja 2019 przez Duras Cytuj
Tap-chan Napisano 26 Maja 2019 Napisano 26 Maja 2019 Cięższa sprawa. Nie siedzę w samochodach, ale podejrzewam modus operandi identyczny jak z owiewkami samolotów. Trzeba będzie zeszlifować papierami/gąbkami o różnej gradacji od 600 do 3000 (albo i wyżej jeżeli posiadasz) i potem pociągnąć jeszcze pastami polerskimi. Personalnie zawsze zostają mi małe ryski, których wyeliminować nie potrafię, dlatego za najskuteczniejszą uważam kąpiel w Pledge Revive It. Tylko wtedy musisz najpierw pomalować obramówkę. 1 Cytuj
Duras Napisano 26 Maja 2019 Autor Napisano 26 Maja 2019 4 minuty temu, Tap-chan napisał: Cięższa sprawa. Nie siedzę w samochodach, ale podejrzewam modus operandi identyczny jak z owiewkami samolotów. Trzeba będzie zeszlifować papierami/gąbkami o różnej gradacji od 600 do 3000 (albo i wyżej jeżeli posiadasz) i potem pociągnąć jeszcze pastami polerskimi. Personalnie zawsze zostają mi małe ryski, których wyeliminować nie potrafię, dlatego za najskuteczniejszą uważam kąpiel w Pledge Revive It. Tylko wtedy musisz najpierw pomalować obramówkę. Jeżeli użyję papieru ściernego na przeźroczystym plastiku, to czy on nie zmatuje się na stałe ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi