Barcel Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Witam Jestem tu nowy a forum polecił mi elcin Mimo że dawno nie sklejałem nic normalnego (figurek od WH40K nie liczę) postanowiłem zabrać się za to od nowa Na pierwszy ogień idzie Super Hornet z kalkomaniami dla USMC Zdjecia (ramki i reszta): Pudełko Ramka 1 Ramka 2 Ramka 3 Instrukcja (coś się zrypało - zdjecię robiłem prosto) Kalkomanie Zanim zacznę mam pytanie: czy opłaca się posprayować model czarnym podkładem zanim zacznę go sklejać? Będę go malował tak jak jest na pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Witam, naprawdę bardzo fajny model sobie wybrałeś, ja osobiście poluje na nowość z Academy Życzę miłej zabawy, będę tu często zaglądał Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Dzisiaj wziąłem się z marszu do roboty i 15 minut temu skończyłem (na dzisiaj - plecy bolą ) Skończyłem cały kadłub poza podwoziem i zostało mi tylko uzbrojenie podwieszane i malowanie Foty: Kokpit przed wklejeniem w kadłub Sam kadłub Modelu nie sprayowałem ale malowanie jak narazie jest średniej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Na pierwszy ogień idzie Super Hornet z kalkomaniami dla USMC Super Robal i piechota morska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Hornet to szerszeń akurat:D ok mój błąd - to kalki dla normalne US army ale marines mają hornety i ich używają (w końcu to myśliwce pokładowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Owszem korpus używa Hornetów ale nie Super... a US Army to napewno nie Super Horneta używa tylko marynarka USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Kurde... masz rację miałem napisać to a wyszło co innego Jutro wrzucam zdjęcia gotowego modelu (bez uzbrojenia i malowania) - jakoś nie miałem co robić wiec się wziąłem za model a swoją drogą - dlaczego USMC nie używa super hornetów? EDIT:postanowiłem położyć biały (insignia white/skull white - spray) podkład na gotowy już model (kurde nie mam czasu zrobić zdjęć chwilowo) i mam pytanie - czy ta plastelina biurowa nadaje się do zaklejania szyb? w sensie czy nie będzie później śladów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 No! W końcu zechciało mi się zrobić fotki gotowego niemalowanego modelu: Uzbrojenie (od góry - ostatnie zdjęcie): -zestaw rozpoznawczy(chyba jakaś kamerka plus celownik laserowy) -AIM-120 AMRAAMx1 -AGM-84 SLC1 x2 -AGM-84 1C x2 -nie wiem:D - chyba jakaś przeciw radarowa albo przeciwpancerna -AIM-9 Sidewinder ponawiam pytanie - czy ta masa biurowa nie zostawia plam na szklanym plastiku? chodzi mi to TAC-BLOX czy coś w tym stylu PS jeżeli nie ma miniatur fotek to je kliknijcie - pojawia sie w nowym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Zanim pomalujesz załataj wszystkie dziury a jest ich sporo w italce to normalka popracuj też troche papierem ściernym żeby ładnie wyrównać powieszcznie zaszpachlowane co do szyby to według mnie plastelina może być choć nie próbowałem tego patentu bo odkąd kupiłem areo niemalowałem jeszcze samoloutu prócz su 25 w którym jeszcze szyb nie malowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Mój ulubiony odrzutowiec ;) Życzę powodzenia przy malowaniu i wykończeniówce Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 No cóż skoro mówicie że plam nie będzie na szybie to spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Może to tylko moje złudzenie, ale wydaje mi się, że stateczniki pionowe mają zbyt mały kąt rozwarcia. Nie powinny bardziej od siebie się oddalać (patrząc w górę)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 Raczej twoje złudzenie jak wkładałem stateczniki to nie było luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Podoba mi sie Nigdy nie widziałem jeszcze modelu Horneta, w wersji ''Super'' (ta, wiem ignorant ze mnie)... Kolejny ciekawski, czeka na postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Zgadzam się z przedmowcami popracuj nad tymi szparami bo po pomalowaniu będą jeszcze bardziej rzucały isę w oczy. czekam na koncowy efekt ! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 Ehh... nie wiem o które szpary wam chodziło ale jeśli jakieś były to raczej celowe - teraz już za późno na łatanie bo pokryłem model białym podkładem poprawię się przy następnym modelu - SR-71 Blackbird Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 (edytowane) Radzę jednak zaszpachlować zbędne szczeliny bo będą szpecić wygląd końcowy Twojego modelu. Widać, że nieźle sobie radzisz więc dopracuj model na podobnym poziomie a zeszlifowany podkład w niczym nie przeszkadza. Edytowane 23 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 Właśnie w tym problem że nie wiem o które szpary wam chodzi :( jakby ktoś mógł zaznaczyć je na zdjęciach to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Hamulec aerodynamiczny też zaszpachluj Super Robal nie ma go... dlatego nie lubię tego modelu bo jest "prawie" Super Hornetem a jak wiecie prawie robi (wielką) różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 Akurat hamulec aero to ma każdy samolot - hornet tym bardziej bo to pokładowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 A chcesz żebym Ci udowodnił ?? Wiesz co to za samolot ?? Widzisz gdzieś tu jakiś hamulec ?? i nie każdy samolot go ma... I tak dla porównania F/A-18D Hornet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Hmm ok przekonałeś mnie - tylko ciekawe dlaczego dali ten hamulec tutaj skoro normalnie go tam nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Italeri lubi robić model szybko byle przed konkurencją np. F-22, F-32, F-35, F/A-18E i F, EF-18G często wynikiem pośpiechu są "kwiatki" w sylu tego hamulca bo skoro wcześniejsze wersje miały to czemu ten miałby nie mieć !?... taka chyba logika f-my jak go robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Robiłem kiedyś model dokładnie tego ''Szwajcara'' Ciekawe, proste, i ALTERNATYWNE malowanie ... A fotka po prostu bombowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Ja się jednak muszę doczepić jeszcze raz tego samego: według mnie kąt rozwarcia pomiędzy statecznikami pionowymi w Twoim modelu jest zbyt mały. Porównaj (porównajcie): Twój model: Oryginalny F/A-18: . Według mnie widać różnicę i trochę mnie to razi. Co prawda sam zbudowałem tylko trzy F/A-18, więc może nie jestem znawcą, jednakże nie daje mi to spokoju. Wydaje mi się, że w Twoim modelu stateczniki pionowe powinny być bardziej odchylone na boki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi