Skocz do zawarto艣ci

Cr.32 "Cseer" MKLE, Italeri 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki艣 czas temu zanaby艂em wydany ponownie przez Italeri stare艅ki model Cr.32 'Cirri'. Jako 偶e malowania w艂oskie i hiszpa艅skie, cho膰 sk膮din膮d pi臋kne, mnie nie interesuj膮, uda艂o mi si臋 wymieni膰 je na w臋gierskie kalkomanie z nowego modelu firmy AZ Model.

Model jest z kategorii vintage, cho膰 na sw贸j spos贸b nadal pi臋kny. Przerysowane detale, faktura p艂贸tna i linie podzia艂u dodaj膮 mu moim zdaniem uroku. Sklejanie nie sprawia艂o mi wi臋kszych trudno艣ci, poza sklejeniem p艂at贸w. Przypomnia艂em sobie, dlaczego unika艂em dot膮d sklejania dwup艂at贸w.

Malowanie wykonane farbami Mr Hobby, wed艂ug wzoru RLM 61/62/63/65, kt贸ry by艂 stosowany przez W臋gierskie Kr贸lewskie Si艂y Powietrzne pod koniec lat 30-tych. Samoloty te zosta艂y u偶yte bojowo podczas kr贸tkiego konfliktu z nowo powsta艂ym Pa艅stwem S艂owackim i odnios艂y kilka zwyci臋stw powietrznych. P贸藕niej by艂y wykorzystywane jedynie do cel贸w szkoleniowych.

Za jaki艣 czas zamierzam r贸wnie偶 naby膰 nowy model AZ Model i zbudowa膰 go w malowaniu naturalnego metalu.

IMG_4293.JPG

IMG_4294.JPG

IMG_4295.JPG

IMG_4296.JPG

• Like 2

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.