hobiz Napisano 31 Sierpnia 2019 Share Napisano 31 Sierpnia 2019 Witam serdecznie . Mam pytanie dot. podkładów do farb akrylowych na modele. Maluję tylko pędzlami i nie wiem jakiej konsystencji musi być podkład , żeby było ok. Do tej pory nie używałem , bo przyczepność farb była bez zarzutu. Ostatnio , po przyklejeniu tamiyowskiej taśmy zaczynał być problem . Razem z taśmą odchodziła farba . Tak że muszę zacząć stosować podkład , ale muszę coś na ten temat wiedzieć ( najlepiej od fachowców ) Dysponuję podkładem Vallejo -70 601 , a maluję farbami Pactra , Valiejo , od czasu do czasu akrylowymi Humbrolami. Proszę o szybką i wyczerpującą poradę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 31 Sierpnia 2019 Share Napisano 31 Sierpnia 2019 37 minut temu, hobiz napisał: Vallejo -70 601 To jest podkład do aerografu, więc do pędzla może być zbyt rzadki. Najlepiej kup jakiś podkład w sprayu, Tamiya albo Mr.Hobby Surfacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi