VVitek Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Z czego najlepiej zrobić szyby w modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 cienki plexiglass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 To się nada? http://www.allegro.pl/item328946085_petg_to_co_plexa_pleksa_plexi_pleksi_grubosc_0_9mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 nada się.. ale plastikowe przezroczyste opakowanie po czymkolwiek też się nada :P np. po pamięci RAM, albo jak masz tekturowe pudełko z "szybką" pokazującą jego zawartość :P - tylko znaleźć odpowiednią grubość i elastyczność - do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 A jak wygląda sprawa z obróbką, tj cięcie, szlifowanie, może jakieś kształtowanie tego co w podanym przeze mnie linku do aukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Mógłbyś zastosować to co używają kartonowcy, a mianowicie folie z np skoroszytów. Jest bardzo elastyczna i wydaje mi sie że również by tu pasowała. Ale nie byłaby tak gruba jak np imitacja szkła z plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2008 Z kształtowaniem jest lekki problem. Musisz wykonać szablon z czegoś co wytrzyma w dużej temperaturze, a następnie zamocować np. przeżroczystą butelkę PET. i włożyć do piekarnika do temp. ok 200 stopni Celsiusza. Wtedy element kształtowany pod wpływen temp. przylgnie do formy i masz ładną szybę. Robiłem tak do mojego F-16, jak wykonywałem osłonę. Przed otrzymaniem ostatecznego kształtu, wykonałem ok 15-20 prób. Może są jakieś łatwiejsze sposoby na otrzymanie takiej szyby, ponieważ szyby w samochodzie są prawia proste. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 Sposoby kartonowców znam bo sam sklejam "kartony" Gdzie oprócz tej aukcji można kupić plexi? Potrzebuje grubość ok 0,8 - 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Fakt, VVitek zapomniałem, ale wpadka :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Spoko A że tak zapytam, Wicio jak Twoja Nyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi