quidamcorvus Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 W lutym na blogu DansE MacabrE opublikowałem poradnik w którym pokazałem Wam jak zrobić świece za pomocą wykałaczki, miedzianego drutu i kleju Wikol. Poradnik znajdziecie TUTAJ. Natomiast dziś mam dla szanownego państwa-draństwa inny sposób na zrobienie świec. Pomysł nie jest mój, jakiś czas temu zobaczyłem krótki fotoporadnik na stronie AlienLAB Creator, a przy okazji budowy Pomnika Grimnira do Warheim FS postanowiłem wypróbować ten sposób. Do zrobienia świec będziecie potrzebować wielożyłowych przewodów elektrycznych, raczej z tych cienkich, a kilka grubości urozmaici efekt końcowy. Zależnie od Waszych potrzeb potnijcie przewody na pożądaną przez Was długość, na przykład 10 mm. Następnie ściągnijcie izolację z przewodów mniej więcej w 1/3 długości i skręćcie żyły przewodu na podobieństwo knota świecy. Teraz macie nowe świece lub laski dynamitu. Jeśli potrzebujecie wypalonych świec, to do zrobienia spływającego wosku użyjcie kleju Wikol. Klej do drewna nałóżcie cienką szpilką lub końcówką spinacza na świece i wokół podstawy, a po wyschnięciu uzyskacie efekt zastygłego wosku. Pozostawcie do wyschnięcia. I gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi