CH123 Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Nie wiem jakim cudem przeoczyłem dalsze postępy w Twoim warsztacie. Wygląda jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 16 Września 2022 Autor Share Napisano 16 Września 2022 Witam w ostatnim wpisie relacji, będącym jednocześnie zapowiedzią galerii końcowej. Model powędrował na podstawkę, którą zaprojektowałem w tej samej konwencji, co podstawę pod mój ostatni "pootwierany" model F1, czyli Tyrella 003 z Tamiyi. Zamiast koloru niebieskiego użyłem, co oczywiste, czerwieni, a miejsce aluminium zastąpiło włókno węglowe. Potem przykleiłem już na stałe model do podłoża oraz dodałem brakujące anteny i rurkę Pitota na nosie. Lusterka były ostatnim elementem samochodu do przyklejenia. Kończąc budowę, zrobiłem od podstaw stojaki pod pokrywę silnika oraz wózek do transportu nosów bolidu. Użyłem tutaj drutu miedzianego 0,8mm, rurek aluminiowych 1,0mm oraz płytek polistyrenowych. Podsumowując- był to najbardziej skomplikowany model auta cywilnego jaki miałem okazję zrobić. Zestaw Fujimi, mimo że czasem bezsensownie poszatkowany, skleja się bardzo dobrze. Jest bardzo dobrze spasowany, części odlane są czysto, a detali jest dużo. Sklejony nawet prosto z pudełka będzie wyglądać efektownie. Co do zestawu waloryzującego z Top-Studio, to jest to klasa w sobie. Elementy żywiczne, blaszane i toczone z metalu pasują bardzo dobrze zarówno do siebie, jak i do modelu Fujimi. Sklejanie tego wszystkiego w całość było bardzo przyjemne, ale też wymagające sporo uwagi i dokładności, bo mikroskopijnych części było aż nadto. Dziękuję wszystkim oglądającym oraz komentującym i zapraszam do galerii: Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi